BIST 9.571
DOLAR 32,48
EURO 34,57
ALTIN 2.477,08
HABER /  EKONOMİ

Ünlü iç giyim markası Mendo konkordato istedi!

Dolar kuru şirketleri sarsıyor. Ticaret hayatında konkordato yani iflas anlaşması isteyen şirketler arasına ünlü iç giyim firması Mendo İç Giyim de katıldı. Konkordato talep eden şirkete mahkeme süre vererek komiser atadı.

Abone ol

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkanı da olan Osman Alyüz, çoğunluk hissedarı olduğu Mendo İç Giyim Tekstil Pazarlama Ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mendoğlu Çamaşırları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Menpa Mağazacılık Pazarlama Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi için konkordato başvurusunda bulundu. 

Dava başvurusu İstanbul Anadolu 2. Asliye Tic. Mahkemesine yapıldı. Mahkeme, yapılan başvuru sonrası, şirketleri hacizlere karşı korumaya alacak tedbir kararı verdi. Tedbir kararı ile birlikte, İcra İflas Hukukçusu Mehmet Kamil Yıldırım, Yeminli Mali Müşavir Kamil Ay ve Serbest Mali Müşavir İleri Akıncı konkordato komiseri olarak atandı. 

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ OYUNCUSU
Davaya ilişkin ilk duruşma ise 30 Kasım günü yapılacak. Aynı zamanda, sektörel dernek konumundaki TİGSAD'ın başkanı da olan Alyüz'ün sahibi olduğu şirketler, iç giyim sektöründe önemli bir oyuncu konumunda.

Konkordato ilan eden firmalar hangileri? Konkordato nedir?

Mendo kimin sahibi Osman Alyüz kimdir aile lakabını marka yaptı