BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

ABD'ye PYD çağrısı: Türkiye'yi ikna et!

Lavrov, PYD'nin Cenevre görüşmelerine katılmasına engel olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söylerken "ABD'nin müttefiki olan Türkiye'yi PYD konusunda ikna etmesi gerek" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin kuzeyinde etkin olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Cenevre görüşmelerine katılmasına engel olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Lavroc, ABD'nin müttefiki olan Türkiye'yi PYD konusunda ikna etmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, "En önemli görevimiz, Cenevre görüşmelerine katılan muhaliflerin gerçek anlamda bir temsiliyet gücünün olması. Bu nedenle Amerikalı partnerlerimizin müttefikleri olan ve PYD'nin Cenevre'ye katılmasını tek başına engelleyen Türkiye'yi ikna etmeleri gerekiyor" dedi.

'ABD İLE GİZLİ GÖRÜŞME YÜRÜTMÜYORUZ'

Lavrov ayrıca, Cenevre'deki müzakere süreci kapsamında perde arkasında gizli görüşmeler yapıldığı haberlerini de reddetti: "Gizli bir görüşme kanalı olduğunu ve bu kanal üzerinden birilerinin, Cenevre görüşmelerini bypass ederek (Suriye Devlet Başkanı) Esad'ın kaderinin ne olacağına karar verdiğini söyleyenler, yalan söylüyor."

Lavrov, "Esad'ın, ülkesinin geleceğinde nasıl bir rol oynayacağına yalnızca Suriye halkı karar verebilir" diye ekledi.

'TÜRKİYE, TERÖRİSTLERİ BESLEMEYE DEVAM EDİYOR'

Öte yandan Lavrov, Türkiye'den Suriye'ye terörist akışının devam ettiğini de yineledi. "Bu çok eski bir problem ama (Ankara) daha küçük boyutlarda olsa da teröristleri beslemeye devam ediyor" diyen Lavrov, şu vurguyu yaptı: "Türkiye girişimlerinden vazgeçmiyor ve (Suriye'deki duruma) askeri yolla müdahale edeceğini doğrudan söylüyor. Uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge gibi birçok farklı fikir ortaya atıyor. AB'nin, Türkiye'nin bu isteklerini bastırmaması bizi endişelendiriyor."