BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan ilk kez açıkladı

İmralı ile hükümet yeniden masaya oturma sinyalleri veriyor. Akşam'ın manşetine taşınan haber yeni açılımın işareti gibi.

Abone ol

20 güne kadar Abdullah Öcalan ile devletin, sorunun çözümü için yeniden görüşmelere başlayacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Devlet İmralı ile masaya oturma kararı alırken, PKK ve avukatlarını aradan çıkarmışa benziyor. Bu yeni gelişmeyi Öcalan'ın kardeşi duyurdu.

Böyle bir öngörünün şifreleri Akşam gazetesinin manşetinde saklı. 17 Kasım'da abisiyle görüşen Mehmet Öcalan, Akşam gazetesine o görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Helin Alp imzalı haber Kürt sorunu tartışmalarını yine gündemin üst sıralarına tırmandıracak gibi görünüyor.

15-20 GÜN İÇİNDE YENE BİR AÇILIM OLABİLİR

Haberde açlık grevinin sonlandırıldığı o görüşmeye ilişkin yeni bir bilgiyi Mehmet Öcalan böyle aktarıyor:

"Bunu ilk kez şimdi açıklıyorum. Ağabeyim 15 - 20 gün içinde yeni bir açılım olabileceğini söyledi ve 'devlet oyalama taktiği uygulamazsa ve derin güçler sabote etmezse, bu açılımdan netice alınabilir."

YİNE İKİ FARKLI ÖCALAN

Yine kardeşinin açıklamalarına göre Öcalan yine ikili bir tavır içinde. Devlete ve kardeşine farklı konuşuyor. Daha önceleri "avukatlarımla görüşmek istemiyorum" diyen Öcalan'ın bu görüşmede kardeşine avukatlarının neden gelmediğini sormuş. 

HERKESLE GÖRÜŞÜRÜZ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dünka açıklamaları da benzer yöndeydi. Atalay'ın "herkesle görüşürüz" mesajını net bir dille ifade etmişti.

"KİMİNLE GÖRÜŞÜLMESİ GEREKİYORSA"

Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Demokratik Dönüşü' konulu panelinde konuşan Atalay şunları söylemişti:

"Akan kanı durdurmak, bu yakıcı terörü sonlandırmak için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa, hangi adımın atılması gerekiyorsa, hangi araçların, mekanizmaların devreye sokulması gerekiyorsa uygun zaman ve zeminde gerekli kararları almakta tereddüt göstermiyoruz ve göstermeyeceğiz. Bu konunda muhalefetle daha yoğun paylaşım arıyoruz. Sivil toplumla görüşmelerimiz devam ediyor."