BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'ün eşi için inanılmaz teklif!

Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever, yeni kitabında, MGK Genel Sekreteri Kılınç'ın, Gül’e, eşi Hayrünnisa Gül'ün başını açması için teklif ilettiğini yazdı.

Abone ol

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Gül'ün Başbakanlığının ilk günlerinde MGK Genel Sekreterinin kendisine ilettiği 'olay yaratan' teklifi anlattı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 12 yıl boyunca danışmanlığını yapan Ahmet Sever, kaleme aldığı 'Abdullah Gül ile 12 Yıl' adlı kitapta, Gül'ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Abdullah Gül'ün bugüne kadar bilinmeyen yönlerini ve dillendirilmemiş sırlarını yazdı.

"EŞİNİZ BAŞINI AÇSA NE GÜZEL OLUR"

Sever, MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'ın, Abdullah Gül’ün Başbakanlığının ilk günlerinde, eşinin başörtüsüyle ilgili  "Eşiniz başını açsa ne iyi olur, öyle bir şey yaparsa sizin heykelinizi dikeriz" dediğini Hürriyet'e verdiği röportajda açıkladı.

Gül'ün bu durum karşında şaşırdığını ve sinirlendiğini anlatan Sever, Gül'ün “Ben sizin eşinizin nasıl giyindiğiyle ilgileniyor muyum!” cevabını verdiğini söyledi.

abdullah-gul-hayrunnisa-gul.jpg

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

"ONA HAYATI ZEHİR ETTİLER"

Başörtüsü takıntısıyla hayatı ona zehir ettiler. Dünyanın bütün kırmızı halılarında yürüyebilen bir first lady kendi evinde yürüyemiyordu. Ziyarete gelen yabancı first lady’lere de zulümdü. Yan kapılardan alıyorlardı, C kapısından. Buna ‘Ceza kapısı’ diyordu.

"YETER DEYİP BASKIN YAPTI"

Cumhurbaşkanlığı’nın içindeki askeri geçiş noktalarından Hayrünnisa Hanım’ın geçmesini istemediklerini belirttiler. Bir gün Hayrünnisa Hanım otomobili şoföründen alıp Başyaverlik’e geliyor. Bunu duyan Cumhurbaşkanı da peşinden... Yetişip yanına oturuyor. Başyaver koşturarak gelmiş, terlemiş. Hayrünnisa Hanım espri yapmış: “Metin Albay, hayrola? Nefes nefese kalmışsın, spor mu yapıyorsun?” diye takılmış.