BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

Ruşen Çakır'ı hapisten Gül kurtarmış!

Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Sever ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabında birbirinden çarpıcı iddialarda bulundu. Kitaba göre Ruşen Çakır’ı hapse atılmaktan Abdullah Gül kurtarmış.

Abone ol

Fethullah Gülen Cemaati’ne yönelik eleştirel yaklaşımıyla da bilinen gazeteci Ruşen Çakır’ı hapse atılmaktan dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül kurtarmış.

Eski danışmanı Ahmet Sever ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabına dair Hürriyet’e verdiği söyleşide o günleri şöyle anlattı:

“Ruşen, ‘Beni içeri alacaklar, kaynağımdan eminim’ diye beni aradı. Cumhurbaşkanı’yla görüştüm, şaşırdı. ‘Bakayım, seni ararım’ dedi. Ertesi gün çağırdı, ‘Haklıymış’ dedi. ‘Alacaklarmış, ben müdahale ettim, rahat olsun’ diye ekledi. Emniyetten birkaç isimle irtibatı kesmesini önerdi. Yoksa Ahmet Şık ve Nedim Şener’den önce Ruşen hapse girecekti.

(Şık ve Şener’in içeri alındığını) “Biz içeri alındıklarında öğrendik. Tepkisini koydu. Hakim ve savcıları uyardı. Zekeriya Öz’den açıklama geldi: ‘Hiçbir makam ve mevki bize talimat veremez’ diye… Buna çok sinirlendiğini hatırlıyorum. Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i çağırdı. Görüşmeden kısa süre sonra Öz başka göreve kaydırıldı.”