BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'e yeni koruma sistemi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, artık toplam 18 kameradan görüntü alabilen yeni bir araçla da korunuyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün güvenliğini sağlamak için yüksek teknolojili komuta kontrol izleme aracı kullanılmaya başlandı.

Araç, ilk kez Gül'ün bugün katıldığı "Avrupa'da Göç, İslam ve Çokkültürlülük" konulu abdullah-gulun-korumas.jpgsempozyumda görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tasarımı Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığınca yapılan araç üzerinde 14 yüksek çözünürlüğe sahip, gece görüş özelliği de bulunan kamera yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün gündemindeki programın düzenleneceği yere önceden götürülen araç, kameralarıyla yol güzergahını ve programın yapılacağı adresin çevresini görüntüleyerek Komuta Kontrol ve Haber Merkezine aktarıyor.

Koruma ekipleri, aracı programın yapılacağı hakim bir tepeye konumlandırarak, kameralarla elde edilen çevre görüntülerini yedekli olarak kaydediyor.

Cumhurbaşkanının güvenliğini sağlayan ekipler, aracın üzerindeki kameraların dışında, kapalı alanlarda görüntü alabilen 4 kriptolu seyyar kamera da kullanıyor. Bu kameralarla Cumhurbaşkanı Gül'ün katıldığı kapalı alan ve salon toplantılarındaki görüntüler de istenildiğinde merkeze gönderiliyor.

Gül'ün yakın korumaları ayrıca her ortamda görüntü alabilen "kameraları gözlükler" de kullanıyor.

ACİL DURUMLAR İÇİN UYDU TELEFONU

Komuta kontrol izleme aracındaki çanak anten vasıtasıyla bütün yerel ve ulusal basın takip edilebiliyor. Araçta, acil durumlar için uydu telefonları bulunuyor.

Ekip amiri, program yerinden gelen görüntüleri izleyerek, gerekli durumlarda telefon, telsiz ve uydu telefonuyla personelini yönlendirebiliyor.

gul-koruma-sistemi.jpg