BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül'e sordu: Aklınız neredeydi?

Cumhurbaşkanı Gül'ün Roma'daki o sözleri üzerine Gül'ün imzaladıklarını hatırlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Roma ziyaretine o sözleri damga vurdu. Roma'nın tarihi dokusunun bozulmamış olması Gül'ü kendine hayran bıraktırdı.

Gül'ün attığı twite Radikal si yazarı Cüneyt Özdemir Gül'ün o sözlerini eleştirdi ve "O yasaları amzalarken aklın neredeydi?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Roma’ya gitti. Dönüşte de her zamanolduğu gibi Twitter’dan izlenimlerini fotoğraflarla paylaştı. Şöyle de birtwit attı: “Şehrin yüzlerce yıllık ihtişamlı binaları, meydanları, sokaklarıöyle korunmuş ki ne bir gökdelen ne de bir AVM var.”

Cumhurbaşkanı’nın yaptığı bu göndermeyi pek çok kişi İstanbul ile Roma arasındaki kıyaslama olarak algıladı.

ABDULLAH GÜL MASUM MU?

İlk okuduğunuzda kulağa gayet hoş geliyor gelmesine ancak İstanbul’un bu hale gelmesinde acaba Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gerçekten bu tweet’i atabilecek kadar masum mu?

Bugüne kadar Meclis’ten geçirilen onlarca torba yasaya sıkıştırılmış imar değişikliklerini bir dakika bile masasının üzerinde bekletmeden kim onayladı da yürürlüğe girdi sahi? Bugün sızdırılan yolsuzluk soruşturmalarında öylesine dehşet konuşmalar duyuyoruz ki Cumhurbaşkanı Gül’ün deyişi ile “İnsan gerçekten hayret ediyor.” 

AKLINIZ NEREDEYDİ?

Peki kim imzalamış bu kanunları?
Biz bu köşeden İstanbul’da AVM sayıları müze sayısını geçti diye yazarken Cumhurbaşkanı Gül’ün sahi aklı neredeydi acaba?

Roma Belediye Başkanı, Gül’ü ofisinin balkonuna çıkartıp Roma’yı gösterip bilgi vermiş. Gül twit atıyor: “Yüzyıl önceki fotoğraflardaki Roma’nın bugünden tek farkı, yollarında otomobiller yerine at arabalarının olması.”

Acaba o tarihi kim ne pahasına korumuş hiç merak etmiş mi? Keşke yasaların nasıl işlediğini ya da siyasetçilerinbununla nasıl mücadele ettiğini de sorsaydı.

Hiç öyle Başbakan’a, Belediye Başkanı’na laf sokuşturan twit’ler atıp bu işin içinden sıyrılamaz. Cumhurbaşkanı’nın işlevsizliği o kadar çok test edildi ki artık herhangi bir siyasi krizde beyhude bir “Cumhurbaşkanı krize el koysun” çağrısı yapıldığında bana bir gülme geliyor. Nasıl gelmesin dönüp bakın el konulan tek bir kriz hükümetin aleyhine sonuçlanmış mı?

O YASAYI İMZALAMAYIN

Bütün bunları yazmamın nedeni Cumhurbaşkanı’nın seçimler öncesinde son bir teste daha tabi tutulacak olması.Hükümet bildiğiniz gibi internete ağır bir sansür yasası getiriyor.

O yüzden Cumhurbaşkanı’na bir çift sözüm var: “Sayın Abdullah Gül tamam bugüne kadar hükümet ne gönderdiyse ‘he’ dediniz, sessiz kaldınız; imzayı bastınız.4.330.000 takipçiniz hatırına önünüze gelecek internet yasasını imzalamayın. O koltuğu bırakmadan önce bunca yıl sonra bari bir kez, tek bir kez dik durun. İnternet yasaklarına karşı durun. En azından bunu yapın."