BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Abdullah Gül o rektörü atamadı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yine YÖK'ün listesine bağlı kaldı. Gül, 3 üniversiteye ikinci sıradaki adayları atarken, Alevi rektör veto yedi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'ün önerdiği listeden 15 üniversiteye rektör atadı. Ancak Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir'in dün hatırlattığı 'Alevi rektör' Abdullah Gül'den veto yedi.

Sevilay Yükselir dünkü köşe yazısında, Kafkas Üniversitesi rektörü Abamüslüm Güven'in başarılarını sıralayarak, öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından tam destek aldığını anlatmıştı.

Seçimlerde de 168 geçerli oyun 71'ini alarak birinci sıraya yerleşmesine rağmen YÖK, Abamüslüm Güven'i 'Alevi' diye 3. sıraya, ondan sonra ancak 44 oy alarak 2. sıraya yerleşen Sami Özcan'ı ise 1. sıraya koymuş ve listeyi Abdullah Gül'e sunmuştu.

Yükselir de Abdullah Gül'e, "Sayın Cumhurbaşkanım. Son derece başarılı işlere imza attığı bilinen, kentteki herkes tarafından sevilen ve sayılan Alevi kökenli Prof. Dr.

15 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR ATANDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa’nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddeleri uyarınca,YÖK’ün önerdiği adaylar arasından rektör ataması yaptı.
LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!

Abamüslüm Güven'i de Londra dönüşü atayacak mısınız yeniden rektörlüğe?" diye sormuştu.

Fakat dün 15 üniversiteye atanan rektörler listesinde, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sami Özcan'ın, yani YÖK'ün Abamüslüm Güven'in yerine önerdiği ismin atandığı görüldü.

TÜRBANA ÖZGÜRLÜK BİLDİRİSİNİ İMZALAYAN REKTÖRLERE GEÇİT YOK

YÖK'ün listesine bağlı kalmaya çalışan Gül, sadece "türbana özgürlük" bildirisini imzalayan birinci sıradaki 2 adayı rektör olarak seçmedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşakın Abdullah Gül, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yüksek Öğretim Kurumu'nun önerdiği adaylar arasından rektör ataması yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün genel olarak YÖK'ün kendisine sunduğu listeye sadık kaldığı görüldü.

ALEVİ REKTÖR NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Alevi rektör de atadım" diyerek örnek gösterdiği rektörlerden birinin Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ olduğu ortaya çıktı. Boztuğ, Abdullah Gül için neler söyledi? TIKLAYIN!



Abdullah Gül, 11 üniversiteye 1. sırada sunulan adayları rektör olarak seçti. Gül, 3 üniversiteye ise 2. sırada yer alan adayı atadı.

Mersin Üniversitesi’nde ise 58 oyla 1. sıraya yerleştirilen aday yerine 3. sıradaki aday rektör oldu.

Cumhurbaşkanı’nın, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Kocaeli Üniversitesi’nde "türbana özgürlük" bildirisine imza atan 1. sıradaki adayları seçmemesi dikkat çekti.