BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  GÜNCEL

Aziz Yıldırım'dan soyunma odası itirafı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, uzun süren sessizliğini bozdu. Soyunma odası itirafları çok konuşulacak.

Abone ol

Soyunma odasına indiği için sık sık gündeme gelen Aziz Yıldırım'dan sarsıcı açıklamalar: "Bazı şeylere müdahale edilebilir. Ben şimdi şunu oynat, şunu oynatma diyebilirim."

Lig TV'de Sinan Engin ve Melih Gümüşbıçak'ın sorularına cevap veren Aziz Yıldırım, birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı.

MÜDAHALE ETMEM GEREK

12 yıllık başkanlığı boyunca teknik direktörlerle genellikle iyi ilişkiler kurmaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, gerektiği zaman hocaların işine müdahale edebileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Ben kulübümün her şeyinden sorumluysam, başarı-başarısızlıkta iki noktada da müdahale etmem gerek. Kim olursa olsun. Burası bir kurumdur. Diyebilirsin, şu şu şundan faydalanabilirsin. Gerisi ona kalır. Bazı şeylere müdahale edilebilir. Ben şimdi şunu oynat, şunu oynatma diyebilirim. Şimdi soyunma odasına iniyorum, müdahale etti diyorlar. Mesela idmana gitme amacımız, beraberiz, dikkat edin aman anlamında. Konuşma da yapabiliriz. Milan'da Galliani'yi mesela onların soyunma odasına ben götürdüm. Orada ayıp olmuyor, bizde oluyor. Bunları aşmak lazım, soyunma odasına girip girmemekle hiçbir şey olmaz."

RAKİPLERİ DEĞERLENDİRDİ

Şampiyonluk için güçlü rakiplerle mücadele ettiklerine dikkat çeken Yıldırım, "Sezon başında Galatasaray’ın daha güçlü olacağını düşünüyorduk. Beşiktaş’ın, son şampiyon Bursaspor’un, Kayserispor’un, Trabzonspor’un güçlü olduğunu düşünüyoruz. Rakiplerimiz güçlü, ama bu sene şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

GALATASARAY'I YENİ STATINDA YENECEĞİZ

Fenerbahçe ezeli rakipleri Galatasaray'a taş atmayı ihmal etmedi. Yıldırım, Galatasaray'ı Telekom Arena'da yeneceklerini şu sözlerle dile getirdi:

"Sonunda amaç şampiyonluksa derbiler de normal bir maç. Derbilerle bu iş olsaydı biz 10 sene şampiyon olurduk. İçerde 2 maç berabere kaldık, geçen sene yendik de ne oldu? G.Saray’ı bu sene gider deplasmanda, yeni stadı Türk Telekom Arena’da yeneriz o zaman. Yalnız, herkes birbirini yenebilir. Gider orada yeneriz, bizim için problem değil yani!"


ALEX GİBİ OYUNCU YOK

Alex'in önemli bir değer olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, Brezilyalı yıldızla sözleşme yenileyeceklerinin sinyallerini verdi. Yıldırım, "Alex, Fenerbahçe’ye katkı yapan karakterli bir oyuncudur. İleriki yıllarda hem kendisi hem de Fenerbahçe isterse burada olmasından mutluluk duyarız. Alex, 2005’den beri faydalı olmuş, Fenerbahçe’yi arkadaşlarıyla bir yerlere taşıyan isimlerdendir. 10 senede Alex gibi Türkiye’ye kaç oyuncu gelmiş" diye konuştu.

TRANFERDE YETKİ KOCAMAN'DA

Aziz Yıldırım, transferle ilgili kararı Aykut Kocaman'ın vereceğini açıkladı. Güçlü bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Fenerbahçe'nin patronu, "Aykut hoca ’transfer yapabiliriz’ demiş, ancak bunu Ocak ayı için söylediğini sanmıyorum. Ama Aykut hoca ’bunu isterim’ derse, mantıklı bir şeyse gerekeni yaparız. Takımın durumu belli, 10 yabancı var. Aykut hocayla oturup, transferi konuşmadık" ifadelerini kullandı.

''EMRE BELÖZOĞLU OLGUNLAŞTI''

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu'nun bu sezon daha da olgunlaştığını kaydeden başkan Yıldırım, başarılı oyuncunun bu sezon sakin olması konusunda ise ''Bu yöndeki telkinleri herkese yapıyoruz. Emre bazında düşünmemeliyiz. Herkesin itidalli davranması gerektiğini söylüyoruz. Emre olgunlaştı. Yaş olarak belli seviyeye geldi. İyi çocuk. Karakterli oyunculardan biri'' diye konuştu.