BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül cephesinden Hamza Dağ'a olay yanıt! Havlayan köpek...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik “hain” suçlamasına Abdullah Gül cephesinden yanıt geldi. Gül'ün koruma müdürü Osman Cangal'ın Hamza Dağ'a söylediği sözler olay oldu.

Abone ol

AK Parti milletvekili Hamza Dağ'ın Abdullah Gül'e ‘hain’ demesi siyaset gündemine damga vurmuştu. Dağ'a Gül cehpesinden yanıt geldi. Abdullah Gül'ün koruma müdürü Osman Cangal, ‘Şahsiyet ve onur yoksunu, havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz." tweetini paylaştı.

Cumhuriyet'in haberine göre; AK Parti ile Gül arasında Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’ndan bu yana süren mesafeli ilişki cumartesi günkü kongrenin ardından bir kez daha gerilimli bir hal kazandı. Gül, uzunca bir süre AK Parti’yi desteklememesine karşın çatışmaktan da kaçınmış ancak Erdoğan’la da birlikte fotoğraf vermemeyi tercih etmişti.

24 HAZİRAN'DA İLİŞKİLER GERİLMİŞTİ: 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi’nin genel başkanı Temel Karamollaoğlu, Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı için girişim başlattığında AK Parti ile ilişkiler yeniden gerilmişti. O dönemde AK Parti içinden de Gül’e yönelik sert sözler yöneltilmişti. Seçim sonrası Gül’ün Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılması siyasi kulislerde “Buzlar eriyor mu” yorumlarına neden olmuştu.

ERDOĞAN KARŞISINDA ADAY OLACAK BİR HAİNDİR: AK Parti ile Gül arasında seçim sonrası sessiz seyreden ilişkiyi, kongrenin ardından, Hamza Dağ’ın İzmir’de yaptığı açıklama yeniden gerginleştirdi. Dağ, Gül için “Son aday olacağı güne kadar parti kurucusudur, büyüğümüzdür diye sesimiz çıkmadı ama Erdoğan karşısına aday çıkmayı düşünecek birisi haindir” dedi.

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI: Gül cephesinin buna aynı tondaki, hatta daha ağır yanıtı gecikmedi. Dağ’a, İzmir’deki açıklamasından çok kısa bir süre sonra, Gül’ün koruma müdürü Osman Cangal yanıt verdi. Cangal, Twitter hesabından, “Şahsiyet ve onur yoksunu havlayan her ite, köpeğe kemik atacak değiliz...” dedi.

Ömer Çelik'ten Gül'e 'hain' diyen AK Partili Hamza Dağ'a tepki

AK Partili Dağ'dan Gül'e sert sözler: O haindir