BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Abdülkadir Selvi'den şok bilgi : 2 helikopter ve 25 asker kayıp

Abdülkadir Selvi bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde çıkan yazıda şok bilgiler verdi. Darbe girişimi gecesinden beri 2 helikopter ve 25 asker kayıp.

Abone ol

Abdülkadir Selvi, iki helikopter ve ormanda saklanan 25 askerin kayıp olduğunu yazdı.

15 Temmuz gecesi kanlı darbe girişiminin korkunç detayları gün yüzüne çıkıyor. Darbecilerin esas hedefinin Erdoğan olduğu ortaya çıktı.

Marmaris'te kaldığı otele yapılan operasyonun ayrıntılarını Selvi, Hürriyet'teki köşesinde böyle paylaşıyor:

ERDOĞAN'IN ÇAĞRI YAPMASININ NEDENİ BELLİ OLDU

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın ısrarla, "Tehlike henüz geçmedi, meydanları terk etmeyin" diye çağrı yapmasının nedeni anlaşıldı.
17 Temmuz Pazar gününü 18 Temmuz Pazartesi’ye bağlayan gece iki helikopter havalandı. Marmaris’te ormanlık alana doğru uçan iki helikopterin nereden kalktığı tespit edilemedi. Ama ne maksatla uçtuğu anlaşıldı. Helikopterler kısa bir süre sonra yeri belirlenemeyen bir noktaya inerek kendini kaybetti.

İki helikopterin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a baskın için giden ama başarılı olamayınca ormanlık alana kaçan 25 kişilik özel birliği kurtarmak için havalandığı tespit edildi. Henüz bu iki helikopter ve ormanda saklanan 25 kişi ele geçirilemedi.

ŞİFRE "ERDOĞAN EKS"

Darbe gecesi 80 kişilik özel tim 3 helikopterle Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu Marmaris’teki Grand Yazıcı Otel’e iniyor. Suikast silahı MP-5 taşıyan özel timlerin şifresi, “Erdoğan eks” yani Erdoğan’ın canlı olarak ele geçirilmesinden ziyade öldürülmesi hedefleniyor.

YAVERİN HAİN PLANI

Cumhurbaşkanı’nın Başyaveri Ali Yazıcı, darbe gecesinde kritik bir rol oynuyor. Başyaver, ısrarla Erdoğan’ın uçağının Dalaman Havaalanı’ndan uçuş kodunu istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1. Ordu Komutanı’nın, “Ankara’ya gitmeyin, İstanbul’a gelin, ben sizi korurum” sözü üzerine İstanbul’a doğru hareket etmişti.