BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL

Tümgeneral şehit cenazesinde böyle bağırdı

Adana'da şehit cenazesine katılan tümgeneral Osman Erbaş, darbe girişimi sonrası TSK'ya yönelik 'katil' suçlamasına böyle yanıt verdi.

Abone ol

ADANA'da Garnizon Komutanı ve 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehitler için düzenlenen cenaze töreninde, "Türk askeri katil olamaz. Bu katiller asker olamaz" dedi.

Darbe girişimi sırasında şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile İstanbul'da darbeci askerlere karşı müdahale sırasında şehit olan Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi.

MİKROFONU ELİNE ALIP KONUŞTU

Tören alanına gelen Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit ailelerine yönelirken gazetecilere dönüp, "Katilin asker olmadığını yazın. Katil asker değil, bunu böyle bilin" dedi.

Şehit yakınlarına sarılarak teselli eden Erbaş, başsağlığı dileklerini ilettikten sonra protokol bölümüne geçti.

Bu sırada DHA mikrofonunu eline alıp, "Asker hiç bir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeri katil olamaz" diyerek yerine geçti.

ASKERLER İÇİN 'KATİL' DİYE SÖZ EDİLMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYDUĞU BELİRTİLİYOR

Dünkü cenaze törenlerinde sakin görünen, bugün ise gergin ve üzgün görünen Tümgeneral Erbaş'ın cuntacı askerlerin halka yönelik silah kullanması, bu nedenle ayrım yapılmaksızın çeşitli tartışmalar ve halk arasında askerler için 'katil' diye söz edilmesinden büyük rahatsızlık duyduğu belirtildi.

ŞEHİTLER GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memurları 43 yaşındaki Aytekin Kuru ve 27 yaşındaki Sevda Güngör ile İstanbul'da 66'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki darbe girişimine direnirken şehit olan aynı komutanlıkta görevli 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen törende, şehit yakınlarının ağıtları yürekleri dağladı.

Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile çok sayıda asker, polis, vatandaş ve şehit yakınları katıldı. 21 yıllık özel harekat polisi şehit Aytekin Kuru'nun annesi Esma, babası Süleyman, eşi Ayşe, 14 yaşındaki kızı Rabia Gizem ve 5 yaşındaki oğlu Mehmet Görkem Kuru'yu yakınları teselli etmeye çalıştı. Rabia Gizem babasının tabutuna sarılırken, oğlu ise yakasına asılan fotoğrafı okşadı.

Bekar olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin annesi Ayşe ve babası Mustafa Mine de güçlükle ayakta durdu. Gözyaşı döken acılı anne ve babayı görevli kadın askerler ve polisler teselli etti.

TABUTA BEYAZ DUVAK

Bekar özel harekatçı polis Sevda Güngör'ün de Türk bayrağına sarılı tabutuna beyaz duvak örtüldü. Şehidin babası Mehmet ile annesi Nural Güngör'ün feryadını yürekleri dağladı. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in yaptığı konuşma ve okunan duaların ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökce, her şehit için ayrı ayrı cenaze namazı kıldırdı. Törende, şehit yakınları tabutlara sarılarak uzun süre ağladı. Halit Yaşar Mine'nin cenazesi Adana Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlikte, Sevda Göngör'ün cenazesi Karaisalı İlçesi'nde, Aytekin Kuru'nun naaşı da Kozan İlçesi'nde toprağa verildi.

PARAMPARÇA MI GELECEKTİN?

Kozan'da cenazenin toprağa verilişi sırasında güçlükle ayakta duran Ayşe Kuru, "Çocuklarım öksüz kaldı, kime baba diyecek. Hakkımız helal olsun"derken annesi Esma Kuru da, "Oğlum seni Ankara'ya sapasağlam gönderdim paramparça mı gelecektin?"diye ağıt yaktı.