BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.443,62
HABER /  DÜNYA

ABD'nin yeni güvenlik stratejisini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 2018 yılı için dört temel unsurdan oluşan yeni güvenlik stratejisini açıkladı. Trump kabinesinin tamamı tarafından kabul edilen yeni belgede Rusya ve Çin rakip devletler olarak nitelendiriliyor.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, rakip olarak nitelendirdiği Rusya ve Çin'e karşı ulusal güvenliği korumayı gözeterek, bu ülkelerle ikili işbirliğini devam ettireceklerini söyledi. Sınırları korumadan ülkenin korunamayacağını da ifade eden Trump, ulusal güvenlik stratejisi ise dört temel unsura dayandırdı.

Donald Trump, ülkesinin ulusal güvenlik stratejisini açıkladı. ABD'nin ulusal güvenlik stratejisinin dört temel unsura dayandığını söyleyen Trump, Pakistan'daki teröre ve Kuzey Kore'nin nükleer füze silah programına karşı koyulması gerektiğini söyledi. İşte Trump'ın konuşmasından satır başları:

"Önceki başkanların hatası, ABD sınırlarını ardına kadar açmalarıydı. ABD, benim başkanlığım döneminde, büyüklüğünü yeniden keşfetme fırsatı buldu.

İran Devrim Muhafızları terörizmi destekliyordu ve biz onlara yaptırım uyguladık.

ABD, IŞİD'e önemli darbeler indirmiştir. Nereye kaçarlarsa takip ediyoruz ve ABD sınırlarından içeri girmelerine izin vermiyoruz.

Kuzey Kore'nin izole edilmesinde daha yapacak çok şey var. Bu rejim dünyayı tehdit edememeli. Sınırlarımızı koruyamazsak ülkemizi koruyamayız.

RUSYA VE ÇİN'E RAKİP NİTELEMESİ

Ulusal Güvenlik Stratejisi, kabinemin tamamının onayını taşıyor.

Rakip kuvvetlerle karşı karşıyayız: Rusya ve Çin. Bu ülkelerle işbirliğini, ulusal güvenliğimizi korumayı gözeterek devam ettireceğiz.

Rusya Devlet Başkanı'ndan dün bir telefon aldım ve ABD istihbaratının çalışmaları nedeniyle teşekkür ettiler.

"YENİ GÜVENLİK STRATEJİSİNDEKİ 4 TEMEL UNSUR"

Yeni strateji belgemiz önceliği sınırlarımızın güvenliğine verecek.

Stratejimizde ikinci temel prensip Amerika'nın refahını korumak ve güçlendirmek

Stratejimizin üçüncü temel noktası barışı güçle korumak.

Stratejimiz siber ortamı yeni tehditler olarak kabul ediyor.

Stratejimizin bir diğer ayağı da tüm dünyada Amerika'nın etkinliğini, gücünü arttırmak."