BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin korkunç Türkiye planı! 13 gün önce atılan imza

ABD terör ve enerji hamleleriyle Türkiye'yi açıktan hedef alıyor. Suriye'de YPG'yi kuzeyde de Ukrayna'yı kullanarak yeni bir oyun başlattı. Star gazetesi yazarı Ardan Zentürk son gelişmeleri yazdı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Ukraynalı mevkidaşı Klimkin’in 13 gün önce, Washington’da imzaladıkları “stratejik işbirliği mutabakatı" tartışılıyor.

TürkAkımı boru hatları tehlikeli bulundu
ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında iki tarafın, Rus doğalgazını Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akımı 2 ve TürkAkımı boru hatlarını Batı güvenliği için tehlikeli buldukları ve önlenmeleri için birlikte çalışacakları yer aldı. Aynı anlaşmanın, “Ukrayna’nın doğal gaz kaynaklarının birlikte geliştirilmesi ve üretimin artırılması” maddesine dayanıyor.

İmzadan 3 gün sonra Karadeniz'de yüksek gerilim
Bu kritik imzadan sadece 3 gün önce Ukrayna savaş gemileri Rus karasularına girmişti. Rusya'ya ait savaş gemileri, Ukrayna savaş gemilerine müdahalede bulunmuştu.

Star yazarı Ardan Zentürk, "Amerika bizimle savaşmakta kararlı anlamadınız mı?" başlıklık yazısında ABD'nin Türkiye'yi hedef alan hamlelerini anlattı.

9 Kasım 2018 günü Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama sahasında ExxonMobil’e ait Stena İceMaxx sondaj gemisinin güvertesinde çekilmiş fotoğrafını paylaşan Zentürk, sözü kayagazı kaynakları ve Ukrayna'ya getirerek yazısına böyle devam ediyor:

Ukrayna’da emperyalist manevra
"Kendi topraklarındaki “kaya gazı” kaynaklarını devreye sokarak 2030’dan itibaren önemli bir enerji ihracatçısı olma yolunda ilerleyen ABD’nin iki ülkede benzer bir çalışmayı başlatması dikkat çekici:Kaya gazı kaynakları açısından Avrupa’nın en zenginleri Polonya ve Ukrayna…

Amerika, Avrupa güvenliğini bahane ederek Rus gazını devre dışı bırakmayı, ortaya çıkacak açığı ise Polonya/Ukrayna’da üreteceği kaya gazı ve Doğu Akdeniz’den elde edeceği doğalgaz ile kapatmayı hedefliyor. Bu, trilyon dolarlık bir emperyalist plandır. "

"Bizi parçalayana kadar uğraşacaklar"
Silahlandırdıkları PKK’nın hendek-barikat savaşı ve 15 Temmuz kanlı saldırısı ile Türkiye’yi etkisiz hale getiremediklerine dikkat çeken yazar, rahip Brunson bahanesiyle ekonomi üzerinden saldırdıklarını hatırlattı.

"Ekonomi yönetiminin ilk saldırıdan elde edilen deneyimle çok hazırlıklı olması gerekiyor, aksi halde yanarız." diyen Zentürk, yazısını böyle tamamladı:

"Ama biz yine de durumu net söyleyelim: İsrail’in uzantısı bir Kürt devletini kurmadan, Türkiye’nin elini-kolunu, ekonomik saldırılar ve bu saldırıları sokak hareketlerine dönüştürecek yerli işbirlikçileri üzerinden kırmadan durmayacaklar…

Kılıçdaroğlu’nun tartışmalara yol açan Almanya ziyaretini bu denklemde görün.  Belli ki, yeri geldiğinde bizimle savaşmayı çok önceden göze almışlar… Bekliyoruz, püskürtürüz. "