BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin füze saldırısı Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri'nden açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı'ndan dünyanın gündeminde yer alan ABD operasyona ilişkin son dakika açıklama yaptı.

Abone ol

ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 56 Tomahawk füzesi fırlatıldı. 

ABD'nin Suriye'yi vurmasına ilişkin Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un ardından bir son dakika açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri tarafından Humus’ta bulunan Şayrat Hava Üssü’ne yönelik bu sabah gerçekleştirilen hava saldırısını, Esed rejiminin savaş suçlarına karşı verilmiş olumlu bir cevap olarak değerlendiriyoruz. Bu tür saldırılardan kaçan 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye olarak bu saldırıyı bir kez daha kınıyoruz. 

Şayrat Hava Üssü'nün kullanılamaz hale getirilmesi, sivillere yönelik kimyasal ve konvansiyonel saldırıların cevapsız kalmaması açısından önemli bir adımdır. Benzer katliamların yeniden yaşanmaması için acilen uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgenin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Suriye'deki insani krizin sona erdirilmesi adına uluslararası toplumun birlik içinde hareket etmesi önem arzetmektedir." dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: OLUMLU KARŞILIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Şayrat askeri üssüne yaptığı operasyonu olumlu karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:  “Suriye rejiminin insanlık vicdanı önünde ve ilgili uluslararası kuruluşların tespitleriyle sabit, altı yıldır gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla işlediği  insanlık ve savaş suçlarının son örneğini teşkil eden Han Şeyhun kimyasal saldırısı sonrasında, ABD'nin sabaha karşı rejimin Şayrat askeri üssüne yaptığı operasyonu  son derece olumlu karşılamaktayız. Benzer suçların cezasız kalmaması ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesi yönünde atılacak adımlar  Türkiye’nin tam desteğine sahip olacaktır. Rejimi halkına karşı sürdürdüğü terör ve toplu cezalandırma uygulamalarından alıkoyacak ve Suriye’de siyasi çözümün önünü açacak bir sürecin ilerletilmesi için 3 milyon Suriyeliyi barındıran bir ülke olarak uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”

İşte ABD'nin vurduğu Şayrat Hava Üssü'nün son hali

ABD Suriye'yi füzelerle vurdu son dakika hükümet açıklaması