BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

ABD Suriye'yi füzelerle vurdu son dakika hükümet açıklaması

ABD'nin Suriye'yi füzelerle vurmasına ilişkin hükümeten de ilk açıklama geldi. Son dakika haberine göre Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada harekatın olumlu karşılandığını açıkladı.

Abone ol

SURİYE'nin İdlib kentinde kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıya yanıt olarak ABD, Suriye'de rejime ait Şayrat Hava üssüne füze saldırısı düzenledi.

Saldırıya ilişkin hükümetten de son dakika açıklama geldi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Harekatı olumlu karşılıyoruz. Bu operasyonun barışa katkı sağlamasını umuyorum. Cumhurbaşkanımızın da açıkça ifade ettiği gibi biz sadece laf değil icraat görmek istiyoruz. Bu anlamda Amerika Birleşik Devletleri tarafından oradaki askeri üssün vurulması, yani kalkıp sivillerin üzerine ateş eden, muhtemelen kimyasal silahları sivillerin üstüne atan o askeri üssün vurulması önemlidir, anlamlıdır. Ama uluslararası camia, Esed rejiminin bu barbarlığına karşı tavrını çok net bir şekilde sürdürmelidir. Ta ki Esed rejimi artık halkına zarar veremez hale gelebilene kadar. Dolayısıyla bunu olumlu karşılıyoruz ama bunun sonunun gelmesinin ve Esed rejiminin tamamıyla uluslararası alanda cezalandırılmasının şart olduğunu düşünüyoruz" dedi.

İşte ABD'nin vurduğu Şayrat Hava Üssü'nün son hali

ABD basını Suriye'ye füze saldırısını işte böyle duyurdu