BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  DÜNYA

ABD'nin füzelerle vurduğu Suriye'den ilk açıklama

Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldı.

Abone ol

Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldı. Suriye ordusu saldırı sonucu hava üssünün kullanılamaz hale geldiğini ve 6 kişinin öldüğü açıkladı.

SURİYE ORDUSU: 6 KİŞİ ÖLDÜ

Esad rejimi, ölen kişilerin Muhanned Hanna, Süleyman Ali Mohammed, Lamak Hourani, Çavuş olan Alaa Muhammed, Mohamed El Assaad, Haidar Majed Hamo ve Tuğgeneral Sharaf Khalil İbrahim olduğunu açıkladı.

ÜST DÜZEY 6 KOMUTAN ÖLDÜ

Suriye askeri kaynaklarının ise Tuğgeneral İsa Halil İbrahim'in de aralarında bulunduğu üs içinde görevli 6 üst düzey komutanın öldüğünü, 14 savaş uçağının da imha edildiğini duyurdu.

ÜS KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, üssün kullanılamaz hale geldiğini duyurdu. Gözlemevi aralarında bir rütbelinin de olduğu en az 4 Suriye askerinin öldüğünü iddia etti.

Rejimin yayın organı konumundaki SANA'nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, "Sabah gündoğumu ile birlikte Suriye'nin orta bölgesinde yer bir hava üssümüz Amerikan saldırısına uğradı. Saldırıda kayıplar yaşandı.” ifadeleri kullanıldı..

Tomahawk füzelerinin ABD savaş gemisinden fırlatış görüntüsü

Trump'tan Suriye'ye füze saldırısı açıklaması

ABD savaş gemileri Suriye'yi işte böyle vurdu ilk görüntüler