BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

Putin'den son dakika karar ABD saldırısına ilk tepkisi

RUSYA Beşar Esad'ın askeri üssünün vurulduğu saldırıyla ilgili alarma geçti. Vladimir Putin BM Güvenlik konseyini acil olarak toplantıya çağırdı. Vurulan üsde Rus askerleri de vardı.

Abone ol

ABD'nin düzenlediği füzeli Suriye saldırısı bölgede tansiyonu zirveye çıkardı. Putin'in bu saldırıya vereceği karşılık merak ediliyor. Moskova yönetimi son dakika kararla BM'yi acil toplantıya çağırdı. İran yönetimi de saldırıyı kınadığını duyurdu.

Kremlin'den saldırı sonrasında gelen ilk açıklamada Putin'in ABD saldırısına bakış açısının altı çizildi. Kremlin yönetimi, Putin'in saldırıyı 'egemen devlete saldırganlık olarak gördüğünü' belirtti. Kremlin Sözcü Dmitriy Peskov tarafından yapılan açıklamada, "Saldırı ABD-Rusya ilişkilerine ciddi zarar veriyor. Uluslararası hukuk ihlal edildi.(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, ABD'nin üssü vurmasını egemen devlete saldırganlık olarak gördü" ifadeleri kullanıldı.

PUTİN OLAYI BÖYLE GÖRÜYOR
Peskov sözlerini şöyle sürdürdü: "Putin ayrıca, ABD tarafından Suriye'ye yönelik saldırıların, uluslararası toplumun dikkatini Irak'taki sivil kayıplardan başka yöne çekme girişimi olarak görüyor."

RUSYA'YI ÇILDIRTAN ASIL NOKTA
Aslında Putin'i asıl kızdıran nokta Rus hava savunma sistemlerinin bu saldırıyla aşılmış olması. Amerikan medyası da olayın bu yönüne dikkat çekiyor ve Rusya S300'lerinin Tomahawk füzeleri karışısında bir işe yaramadığını vurguluyor. ABD için saldırının asıl önemi Rus savunma sisteminin iflasını ilan etmiş olmak. Moskova yönetimi de asıl çıldırtan nokta bu...


PUTİN'İN HABERİ VAR MIYDI?
ABD saldırı öncesinde Putin'e bilgi verdiklerini açıkladı. ABD Savunma Bakanlığında gazetecilere açıklama yapan Albay Jeff Davis, saldırı öncesinde gün içerisinde Rusya’yı bilgilendirdiklerini ve Rus askerlerinin o üste bulunduğunu bildiklerini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan gelen açıklama ise tam tersi yönde oldu. Tillerson, "Saldırıdan önce ya da sonra Moskova'yla irtibat kurmadık" açıklamasını yaptı. 

ABD'yi Rusya korkusu sardı Putin ne yapacak?

Rusya'dan flaş ABD kararı! Askıya aldı