BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan flaş ABD kararı! Askıya aldı

ABD İdlib'teki kimyasal saldırı sonrası bu sabah Suriye'yi füzelerle vurdu. ABD'ye tepki gösteren Rusya, Suriye'deki hava güvenliği anlaşmasını askıya aldı. Rusya saldırıyla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ile yapılan Suriye'deki hava güvenliği anlaşmasını askıya aldığını açıkladı. Bu anlaşma tarafların uçaklarının Suriye'de karşı karşıya gelmesini önlemek için yapılmıştı.

Rus Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin Suriye’ye saldırısı terörle mücadele eden bir ülkeye güç gösterisi amaçlı. ABD'nin Suriye'ye saldırısı 'düşüncesizce', var olan sorunları derinleştiriyor.” açıklamasında bulundu.

'ÖNCEDEN PLANLANDIĞI ÇOK AÇIK'

Açıklamada "ABD'nin füze saldırısının İdlib'de düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıdan önce planlandığı çok açık" ifadelerine de yer verildi.
Açıklamaya şöyle devam edildi: "ABD ve başka ülkelerinin askerlerinin hükümetin izni olmadan Suriye'de bulunması uluslararası hukukun hiçbir biçimde gerekçelendirilemeyecek bariz bir ihlalidir. Eskiden bu ihlal terörizmle mücadele ile açıklanıyorduysa, şu andaysa egemen bir devlete yönelik açık bir saldırganlıktır."

LAVROV : ABD'DEN AÇIKLAMA İSTİYORUZ
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan da flaş açıklamalar geldi. Lavrov Şayrat hava üssünü vurmasına ilişkin olarak ABD'den açıklama talep edeceklerini söyledi.  ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurmasını 'saldırganlık eylemi' olarak nitelendiren Lavrov, bu eylemin kendisine Irak işgalini hatırlattığını söyledi. Lavrov ayrıca, ABD'nin Suriye'deki hava üssüne düzenlediği saldırı nedeniyle bu ülkede görevli olan herhangi bir Rus'un hayatını kaybetmediğini açıkladı.

ONARILAMAZ HASAR
ABD'nin Suriye'yi vurarak dikkatleri eski ismi El Nusra olan Fetih el Şam'ın eylemlerinden başka yöne çekmeye çalıştığını belirten Lavrov, Washington'ın 'provokasyon' olarak tanımladığı askeri eylemlerinin ikili ilişkilerde onarılamaz bir zarar yol açmayacağını umduğunu da kaydetti.

ABD'nin Suriye'yi vurduğu gemi meğer iki ay önce...

ABD'nin Suriye'yi vurduğu Tomahawk füzesi öyle bir özelliği var ki...