BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan'dan liderlere referandum karnesi

Referaduma sayılı günler kaldı. Türkiye'nin anayada değişikliği için sandığa gidecek. Liderler ise mitinglere devam ediyor. Ekranlar aracılığı ile de yeni sistemi anlatan liderlerin performanslarını Ahmet Hakan değerlendirdi.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında anayada değişikliği referandumuna 9 gün kala liderlerin seçim çalışması performanslarını değerlendirdi. 

İŞTE AHMET HAKAN'IN YAZISI: 

TAYYİP ERDOĞAN: Transatlantik kaptanı gibi... Buldozer kullanıcısı gibi... Yorulmuyor... Bıkmıyor... Usanmıyor... Performansı: Zirvede.

BİNALİ YILDIRIM: Kırmızı-beyaz atkısıyla... Tatlı tatlı öfkelenmesiyle... Dört dönerek kampanya yürütmesiyle... Performansı: Beklenenin çok üzerinde.

DEVLET BAHÇELİ: Evet çalışmasını Tayyip Erdoğan’a ve Binali Yıldırım’a bırakmış gibi... Arada tweet atmasa hepten unutulacak. Performansı: Yok gibi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bazen “Yav nasıl da işi öğrendi” dedirtiyor, bazen “Yav bu işi bir türlü öğrenemeyecek” dedirtiyor. Performansı: Çok dalgalı.

OSMAN BAYDEMİR: Ahbapları mahpusta... İmkânları süper kısıtlı... Görünme oranı hayli düşük... Performansı: Şartlara göre eh işte.

SİNAN OĞAN: Olay adam vesselam... Her adımı olay oluyor... İmkânsızlıklar içinden imkân çıkarmakla meşhur... Performansı: On numara beş yıldız.

TUĞRUL TÜRKEŞ: Hoşsohbet biri... Gerginlik alan bir tarafı var... Bazen Bal Mahmut kıvamında konuşuyor... Performansı: İyi, güzel...

MEHMET UÇUM: Evet cephesinin entelektüel silahı... Demagojiden uzak durup maddelere eğilen nadir isimlerden... Performansı: Bilgeliğe yakışır düzeyde.

METİN FEYZİOĞLU: Biraz hızı kesilse de erken yorulmuş algısı yaratsa da... Kampanyanın en renkli ve en buluşçu ismi... Performansı: Gayet iyi.

AYKUT ERDOĞDU: Oya gibi işlemeye, damardan gitmeye, mağdur havası uyandırmaya devam ediyor. Performansı: Süper.

MUHARREM İNCE: Ekranda “Maddeler yanımda değil” demeseydi çok daha iyi olacaktı ama nihayetinde tek kişilik parti gibi. Performansı: Göz dolduruyor.

HÜSNÜ BOZKURT: Konuşmanın şehvetine kapılıp bir çuval inciri berbat edengillerden... Performansı: İzmir’e kadar kovalanacak cinsten...

DENİZ BAYKAL: Tecrübesine pek yakışmayan tarzda yanlış anlamalara meydan verecek benzetmelere imza attı. Yoksa süperdi. Performansı: Süperin üç tık altı.