BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

ABD'nin bu kurşunlarından kaçış yok

ABD Ordusu ''telsiz kontrollü zeki kurşunlar'' icat etti. Bu kurşunlar siper içindeki ve engel arkasındaki askerleri de varabiliyor.

Abone ol

ABD zeki kurşun atan tüfeği ilk olarak Afganistan’da kullanacak.

700 METRE MENZİL

XM25 isimli tüfek belirli bir mesafeyi kat ettikten sonra patlamaya programlı kurşunlar kullanıyor. Böylece düşmanlar nerede saklanırlarsa saklansınlar hedef alınabiliyor. Tüfek ayrıca 700 metrelik menziliyle geleneksel tüfeklerin menzilinin dışındaki hedefleri vurabiliyor. XM25 ABD Ordusu için özel olarak geliştiriliyor.

Silahın dürbünü engelin kesin mesafesini tespit etmek için lazerli bir menzil belirleyici kullanıyor. Bundan sonra tüfeği tutan asker, kurşunların engeli aşması ve hedefin üstünde ya da yanında patlamasını sağlamak için, o mesafeyi 3 metreye kadar arttırabiliyor veya azaltabiliyor.

ÖLDÜRME YERİNE BAYILTMA

Askerler bu tüfeği kullanarak gizlenen keskin nişancıları, hava saldırısı çağırmadan, kendileri vurabilecekler. Tüfek ilk olarak patlayıcı kurşunlar kullanacak, ama yapımcıları daha sonraki versiyonların öldürme yerine bayıltma amaçlı daha küçük patlayıcı kurşunlar kullanabileceğini söylüyor.