BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  GÜNCEL

70'lik damat gerdek gecesi dolandırıldı

72 yaşındaydı... Arkadaşlarının önerisi ile evlenme kararı aldı... Geline 10 bin TL'lik altın taktı... Dini nikah yaptı... Gerdek gecesi de dolandırıldı...

Abone ol

Adana'da eşi ölen 72 yaşındaki Vakkas Orhan, arkadaşlarının önerisi ile tanışıp, 10 bin TL'lik altın takıp dini nikahla evlendiği 50 yaşlarındaki 'Rabia' adlı kadın tarafından gerdek gecesi ilaçla uyutularak dolandırıldı. Açık kimliği henüz saptanamayan kadının, alışveriş yaptığı kuyumcuda güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

İşçi emeklisi Vakkas Orhan'ın eşi, 5 çocuk annesi Rabia Orhan, yaşlılığa bağlı olarak geçen mayıs ayında yaşamını yitirdi. Bir süre tek başına yaşayan Orhan, kahvedeki arkadaşlarına evlenmek istediğini belirterek kendisine uygun birini bulmalarını istedi. Bunun üzerine arkadaşlarının aracılığıyla çocuklarına söylemeden Hatay'a kız görmeye giden Vakkas Orhan, burada eski eşi ile aynı adı taşıyan ‘Rabia' adlı kadını beğendi. Vakkas Orhan, kendilerini kadının yakınları olarak tanıtan kişilere de 1600 TL ‘başlık parası' verdi. Daha sonra açık kimliğini bile bilmediği kadını alıp Adana'ya gelen Vakkas Orhan, burada çocuklarına tanıttığı kadına dini nikah kıyıp, 10 bin TL’ye yakın altın aldı.

Kadın yeni eşiyle ilk gecelerini geçirmek için evine gitti. Ancak kadın, gerdek gecesi Vakkas Orhan'a "Gerdek öncesi tansiyona iyi gelir’ diyerek ilaç verip uyuttuktan sonra altınları alıp kaçtı. Sabah uyandığında eşini ve aldığı altınları bulamayan Vakkas Orhan, kapının dışarıdan kilitli olduğunu fark edince pencereden çıkıp, polis karakoluna gitti. Kadının bütün birikimi olan parayla aldığı altınlarla ortadan kaybolduğunu belirten Orhan, “O para kefen paramdı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yeni eşimin gittiğine mi, yoksa altınların gittiğine mi yanayım. Derdimi kimseye söyleyemiyorum. Bu kadın bir dolandırıcı ise cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Vakkas Orhan'ın çocukları babalarının kadınla dini nikahla evlenip birlikte yaşamasına karşı çıktıklarını ancak ikna edemediklerini söyledi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Tanınmamak için açık kimliğini kimseye söylemeyen kadının, Vakkas Orhan ile hiç fotoğraf çektirmediği ancak, altın aldıkları kuyumcuda güvenlik kamerasıyla görüntülendiği ortaya çıktı. Kuyumcuda ilk önce utangaç tavırlarıyla dikkat çeken kadın tezgaha çıkartılan altınları inceleyip, beğendiklerini satın aldı. Polis, görüntülerden eşkalini belirlediği kadını arıyor.

"KİMLİĞİNİ KAYBETTİ, YAŞAMI ALT ÜST OLDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi’nde oturan 50 yaşındaki İlhami Ak, 9 yıl önce nüfus cüzdanını kaybetti. Nüfus cüzdanını bulan kişinin, adına şirket kurup piyasayı dolandırdığı Ak, borçları nedeniyle 21 kez cezaevine girdiğini söyledi.

Evli olan İlhami Ak, 2001 yılı Eylül ayında ilçe merkezindeki bir sitede kalorifercilik yaparken kimliğini kaybetti. Nüfus cüzdanının evde olduğunu düşünerek İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmayan Ak, 2003 yılında bir işadamının alacağını tahsil etmek için gelip adına düzenlenen çeki göstermesiyle şaşırdı. Durumu anlattığı işadamının anlayış gösterip icra takibi başlatmadığı İlhami Ak, kısa süre sonra adına düzenlenen belgelerdeki borçları nedeniyle çeşitli mahkemelerden tebligatlar gelmeye başlayınca hayatının karardığını söyledi.

Nüfus cüzdanını kaybettiğini anlayan İlhami Ak, bir mahkemenin hakkında verdiği mahkumiyet kararı üzerine 2004 yılında 2.5 ay süreyle tutuklu kaldı. Ak, daha sonraki da hakkında verilen benzer kararlar nedeniyle toplam 20 kez daha cezaevine girip çıktı. 10 gün ile 4 ay arasında değişen sürelerle tutuklu kalan İlhami Ak, başına gelen bu olaylar nedeniyle işini de bırakmak zorunda kaldı. 8 ay önce 40 gün yattığı cezaevinden tahliye edilen ve Ereğli'ye bağlı Ormanlı Beldesi'ndeki babasının evine yerleşen İlhami Ak, adına şirket kurup piyasayı dolandırarak hayatını karartan kişi veya kişilerin yakalanmasını istedi. Kısa sürelerle cezaevine girip çıktığını belirten İlhami Ak, “21 kez cezaevine girdim. Maddi manevi ezildik” dedi. İstanbul Ümraniye İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden adına sahte kimlik çıkarıldığını belirten Ak, şöyle devam etti:

 “Bu kişi, gitmiş adıma kimlik çıkartmış. Kimlikle şirket kurmuşlar, işyeri açmışlar. 12 bankadan çek karnesi alıp, Türkiye'nin çeşitli yerlerine çek vermişler. Karşılıksız çıkan bu çeklerin cezasını ben çekiyorum. Ne zaman, hangi mahkemeden, ne geleceğini bilemiyoruz. Devamlı korku içinde yaşıyoruz. Aile huzurumuz kalmadı. Bu olaylar nedeniyle çalışamıyorum da. Bu kişinin adıma düzenlenen kimlikte fotoğrafı var. Nüfus Müdürlüğü'nde bu fotoğraf mevcut. Ama yakalayamıyorlar. Kimlikteki bilgiler benim olduğu için beni cezaevine götürüyorlar. Bunları savcılığa anlattım. Suç duyurusunda bulundum. Ama sonuç alamadım. Maddi imkanım olmadığı için avukat da tutamıyorum. Yardım istiyorum. Bu kişi yakalansın.” Eşi Ayşe Ak da 9 yıldan bu yana büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, “Günlerim ağlamakla geçiyor. Eşim cezaevindeyken komşularımın yardımıyla ayakta durdum. Aldığım borç paralarla eşimi cezaevine görmeye gittim. Bize yardım etmelerini istiyorum” diye konuştu.

"MADDE BAĞIMLISI GENÇ, KÜÇÜK KIZA TECAVÜZ ETTİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...


[PAGE]


Bursa'da madde bağımlısı 20 yaşındaki Kenan G. sokakta gezerken tanıştığı 15 yaşındaki N.T.’ye madde koklatıp uyuşturduktan sonra tecavüz etti. Yakalanan Kenan G. tutuklandı.

Merkez Yıldırım İlçesi’nde madde bağımlısı Kenan G. sokakta dolaşırken evinden kaçtığı öğrenilen N.T. ile tanıştı. İddiaya göre, yaşı küçük kıza “Benim evimde kalabilirsin” diyen Kenan G., N.T.’yi evine götürdü. Kandırdığı kıza evde madde koklatıp uyuşturan Kenan G. kendinden geçen kız çocuğuna tecavüz etmek istedi. Bu sırada bağıran N.T.’in ağzını mendille kapatan Kenan G. ellerini kablo ile bağladığı kız çocuğuna defalarca tecavüz etti. Olay, sabah saatlerinde tecavüze uğradığı evden elbiseleri parçalanmış şekilde çıkan N.T.’yi gören vatandaşların polise haber vermesi sonucu ortaya çıktı.

Polis ekiplerine ağlayarak yaşadıklarını anlatan N.T.’nin ifadesinden sonra polis, evinde sızmış halde bulunan Kenan G.’yi gözaltına aldılar.

Küçük kız Sosyal Hizmetler Yurduna teslim edilirken; Kenan G. ise küçük çocuğa cinsel saldırı suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

"SENİ ÖLDÜRECEĞİM DEYİNCE BIÇAKLADIM"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...


[PAGE]


Adana’da kendisini dövüp tehdit ettiğini ileri sürdüğü kardeşi 29 yaşındaki Muhsin Uzunoğlu’nu öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 47 yaşındaki Mehmet Uzunoğlu hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay geçen 19 Kasım’da, Köprülü Mahallesi 4300 Sokak 29 numaralı evde meydana geldi. Bekar olan ve baba mirası evde birlikte kalan dönerci ustası Muhsin Uzunoğlu ile inşaat boyacısı ağabeyi Mehmet Uzunoğlu arasında eve misafir getirme konusunda tartışma çıktı. İddiaya göre, Muhsin Uzunoğlu, ağabeyi Mehmet Uzunoğlu’nu “Sen neden benim arkadaşımın bu evde kaldığını herkese söylüyorsun? Seni bu gece öldüreceğim” diyerek tehdit etti. Bunun üzerine Mehmet Uzunoğlu, daha önce de kendisini döven kardeşi Muhsin Uzunoğlu’nu “Sen nasıl beni öldüreceksin, neden beni rahat bırakmıyorsun?” diyerek ekmek bıçağıyla yaraladı. Yaralı kardeş kaldırıldığı hastanede ölürken, cinayet şüphelisi ağabey olay yerine gelen polislere, kardeşiyle kavga edip bıçakladığını söyleyip teslim oldu. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Uzunoğlu, polisteki ifadesinde “Beni sürekli dövüyordu. Kardeşim diye sesimi çıkartmıyordum, ama dayanacak halim kalmadı. Yemek yerken sırtıma vurunca kendimi kaybettim. Pişmanım” dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Mehmet Uzunoğlu hakkında ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken, ceza verilirken tahrik indirimi de uygulanması talep edildi. Uzunoğlu’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak