BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  GÜNCEL

Üstsüz DJ Erzurum'u karıştırdı

Erzurum 'üstsüz DJ' ile çalkalanıyor. Ukraynalı Vanilla Sky'ın gösterisi iptal edildi ama tartışmalar bitmedi.

Abone ol

Çıplak şovlarıyla tanınan Ukraynalı DJ Vanilla Sky'ın Erzurum'da gelerek gösteri yapması istenmiyor. Bazı siyasi parti il başkanları ile sivil toplum örgüt yöneticileri, niçin karşı çıktıklarını açıkladılar.

PROGRAM İPTAL EDİLDİ

Erzurum'da 4 Aralık günü yapılması planlanan ancak çeşitli çevrelerden gelen tepkiler üzerine iptal edilen organizasyonla ilgili tartışmalar devam ediyor. Programın ilk duyulduğu andan itibaren organizasyona karşı çıktıklarını belirten Alperen Ocakları eski Başkanı Murat Tortum, sanal alemde gereken tepkinin gösterildiğini söyledi. Muhafazakar yapıya sahip olan Erzurum'un Bodrum, Antalya ile kıyaslanmamasını isteyen Murat Tortum, programın büyük bir talihsizlik olduğunu, sponsorlarla da görüşerek programın iptalinin hayırlı olacağını söylediklerini ifade etti.

2011 İÇİN BÖYLE BİR REKLAMA İHTİYAÇ YOK

Programla ilgili her hangi bir eylem yapmadıklarını ancak ilgililerle diyaloğa geçtiklerini anlatan Tortum, "Organizasyonu 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına bağlıyorlar. 2011'in böyle bir reklama ihtiyacı yok. Gençlerimiz ve halkımız için faydalı olacak çeşitli eğlenceler var" dedi.

SP, "NE İDÜĞÜ BELİRSİZ" DEDİ

Yaşanan olayları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Saadet Partisi İl Başkanı Sedat Laloğlu şunları söyledi:

"Bu eğlence türünün içeriği maalesef bizim memlemetimize, tarihte çok önemli bir misyona sahip olan ilimize yakışmayacak durumdur. Böyle bir eğlenceyi planlayanların Erzurum'un tarihteki milli ve manevi değerlere yaptığı katkıyı, hizmetleri, bilmediğini düşünüyorum. Faaliyet gösteren eğlence mekanları organizasyonlarda Erzurum'un tarihine, yaşayan halkın büyük çoğunluğunun düşünce yapısına uygun olacak içerikte olmasına dikkat etmelidir. Ne idüğü belli olmayan, bizim örf, adet, gelenek görenek ve milli, manevi değerlerimize yakışmaylan bir eğlence şekli, bizim halkımızın ve camiamızın kabul edeceği bir durum değildir. Bununla ilgili girişimlerimizi devam ettireceğiz."

MHP VE ÜLKÜCÜLERİN İLGİSİ YOK

Programın iptaliyle ilgili bir girişimde bulunmadıklarını belirten MHP İl Başkanı Zekai Kaya, provakatörlük yapmak isteyenlere malzeme vermeme adına bu konuda ülkü ocaklarını da uyardıklarını bildirdi. Kaya, 2011'e ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da eğlence sektörünün de gözardı edilmemesini isteyerek, buna da vatandaşların rıza göstermeleri gerektiğini belirtti. Kaya, "Erzurum, böyle bir organizasyona henüz hazır değil. Bu tür organizasyonların şehri germe adına yapıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

ERZURUMLU KADINLAR ÜZGÜN

Yoncalık semtindeki gece kulübünde yapılacak programın en çok kadınları üzdüğünü ifade eden Erzurum Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı, "Erzurum'da bir üstsüz DJ fırtınası esiyor. Hoş bir durum değil. Burası tatil kenti Bodrum, Kuşadası, Alanya değil. Üstelik Erzurum pavyon olmayan nadir doğu kentlerinden birisi. Muhafazakar bir kentin kadınları olarak program hoşumuza gitmedi. Olay bir ticari meseledir ama daha edepli, haysiyetli, farklı ticari olaylar yapılabilir. Bir tatil şehri değil, yaz değil. 'Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü' misali ortaya çıkıyor. Üç kuruş kazanma uğruna böyle bir şey yapmaları iyi değil. 2011 kapsamında böyle bir komik olayın sergileneceğine inanmıyorum" dedi.