BIST 10.279
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

ABDli komedyen Türkten çaldı

ABD'nin ünlü komedyenlerinden Stephen Colbert, birebir esprileri yürüttü...

Abone ol

ABD'nin ünlü komedyenlerinden Stephen Colbert'in, 'The Colbert Report' isimli televizyon programında, Türk radyo programcısı Cenk Uygur'un espirilerini birebir kullandığı ortaya çıktı.

Liberal görüşlü Air America radyosunda, 'The Young Turks' (Genç Türkler) adlı sabah programını yapan Uygur, Colbert'in Comedy Central televizyonunda, kendisinden çalınmış esprileri kullandığını söyledi.

7 Eylül'de yaptığı esprilerin, 4 gün sonra Colbert tarafından birebir kullanıldığını belirten Uygur, paylaşım sitesi YouTube'a gönderdiği bir videoda, iki program arasında karşılaştırma yaparak, iddiasını kanıtladı.

Uygur'un yaptığı ve Colbert'in çaldığı bir espride, ABD'de önümüzdeki yıl yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde yarışacak Cumhuriyetçi adaylara gönderme yapılıyor. İki komedyen de, adayların "Onurun bedeli" hakkında konuşurken, bilim kurgu yapımı 'Star Trek (Uzay Yolu'ndaki 'Kligon' ırkı insanları gibi konuşmaları gerektiğini belirtiyor.

İddialar üzerine bir açıklama yapan ünlü komedyenin sözcüsü Renata Luczak, Colbert'in konuyla ilgili bir yorum yapmadığını, ancak bir dahaki show'un da Uygur'un iddialarına cevap vereceğini söyledi.

ABD'de en çok izlenen programlar arasında yer alan 'The Colbert Report' dan alınan bölümler, YouTube'da da en çok ilgi gören videolar arasında bulunuyor.