BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.436,60
HABER /  DÜNYA

ABD'den YPG sorusuna kaçamak yanıt

ABD yönetimi Diyarbakır'daki PKK saldırısını kınadı IŞİD'le savaştığını söyleyen YPG'ye tam destek verdi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, YPG içinde PKK'lıların olup olmadığına ilişkin soruya "YPG içindeki herkesin kimlik kartı bende yok" diye yanıt verdi.

DİYARBAKIR SALDIRISINA KINAMA

ABD’den PKK'nın Diyarbakır'da giriştiği terör saldırılarına kınama… Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısının başında yaptığı açıklamada, “Diyarbakır'da dünkü (önceki gün) terörist saldırıları ve bombalamaları şiddetle kınıyoruz. Saldırılardan etkilenenlere, yaralananlara, ailelerine geçmiş olsun, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Türkiye'nin dost ve NATO üyesi bir ülke olduğunu anımsatan Kirby, “Kendi topraklarında, gerçek terörle yüz yüze kalan ve bunla mücadele eden Türk halkının yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YPG İÇİNDE PKK'LILAR VAR MI?

Kirby, ABD'nin IŞİD'e karşı mücadelede açık destek verdiği PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG içinde PKK'lıların olup olmadığına ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:

“YPG içindeki herkesin kimlik kartı bende yok. IŞİD'e karşı etkilerini kanıtlamış Kürt savaşçılar var. Onları da elimizden geldiğince destekleyeceğiz. Bu yeni bir şey değil.”

IŞİD'E KARŞI KÜRTLERİN MÜCADELESİNİ DESTEKLEYECEĞİZ

ABD’li sözcü, PYD lideri Salih Müslim'in YPG içinde PKK üyeleri olduğuna ilişkin sözleri ile ilgili olarak da, “Bu açıklamayı görmedim. PKK yabancı bir terör örgütüdür. Bu konuda bizim duruşumuzda bir değişiklik yok. IŞİD'e karşı etkili olarak mücadele eden Kürtler var. Bölge için, Suriye ve Irak için çok kötü olan IŞİD'e karşı Kürtlerin mücadelesini desteklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.