BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,23
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Çınar'daki büyük patlama kamerada

DİYARBAKIR Çınar ilçesinde 1 polisin şehit olduğu 5 kişinin de yaşamını yitirdiği saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Diyarbakır'daki Türkiye'yi yasağa boğan saldırıyla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

Patlamayla birlikte gece adeta gündüze dönüyor. Görüntünün Kilometrelerce uzaktan kaydedilmesine rağmen patlamanın şiddetini gözler önüne seriyor.

TGRT Haber'den Emre Kol'un elde ettiği görüntülerde patlamanın şiddetinin oldukça fazla olduğu görülürken, patlama bir atom bombasını andırıyor.


23:30 sıralarında Çınar Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarının bulunduğu bölgeye gelen araç binaya yaklaşık on metre uzaklıkta patlatılmıştı. Saldırıda bir polis şehit olmuş ikisi bebek, birisi çocuk 5 kişi hayatını kaybetmişti.

1 TON BOMBA EN AZ 15 TERÖRİST

Hain saldırıyla ilgili detaylar netleşiyor. Olay yerinde yapılan ilk incelemede infilak ettirilen kamyonete teröristlerin, güçlendirilmiş yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklediği belirlendi. Şiddetli patlamada kamyonet paramparça olurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Olay yerinden tek tek toplanan kamyonetin parçaları detaylı incelemeye alındı.
 
Yetkililer, saldırıyı düzenleyen PKK’lı terörist grubun en az 15 kişi olduğu belirlendi. Önce bomba yüklü araç infilak ederken, ardından eş zamanlı olarak emniyet binası roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldığı ve ilçe dışındaki İlçe Jandarma Komutanlığı’na da aynı anlarda yine otomatik silahlarla saldırı düzenlendiğini belirtildi. Yetkililer, tüm güvenlik ve mobese kameralarının da incelenmeye alındığını söyledi.

ŞEHİT POLİSİN TEK ÇOCUĞU DA ÖLDÜ
 
Şehit polis 35 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi ile yaşamını yitiren ve daha önce 5 aylık olduğu söylenen kızı Mevlüde İrem Çiftçi’nin 4 yaşında ve ailenin tek çocuğu olduğu belirtildi. Şehit polisin eşi İpek Çiftçi’nin de saldırıda ağır yaralandığı ve hastanede hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
 
TAYİNİ ÇIKMIŞ AMA GİTMEMİŞ...
 
Olayda hayatını kaybeden Esra Söke Başaran'ın (31) bir polis memurunun  eşi olduğu ve Çınar Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı  öğrenildi. 5 yıldır Çınar ilçesinde görev yapan Başaran'ın bir süre önce tayinini il merkezine çıktığı ancak kendi isteğiyle Çınar'da görevine devam ettiği  belirtildi.