BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  DÜNYA

ABD'den müdahale açıklaması

Suriye'ye müdahale için ABD Savunma Bakanı Hagel'dan 'hazırız' mesajı!

Abone ol

İNTERNET HABER - Suriye'ye yönelik 10 ülkenin katılımıyla yapılması planlanan olası müdahale için ülkeler savaş hazırlığına başladı.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, 'Suriyeyle ilgili önümüzde birçok seçenek var. Hangisine ihtiyaç duyulursa uygulamaya hazırız' dedi.

Malezya'da gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını yanıtladı ve "Ordu askeri müdahaleye hazır" diye konuştu.

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Amerikan ordusunun emir verilmesi halinde Suriye'ye askeri müdahaleye hazır olduğunu açıkladı.

Hagel, Obama'nın tüm olasılıklara karşı Savunma Bakanlığı'nın hazırlık yapmasını istediği söyleyerek, "Her türlü seçeneğe hazırlık yaptık. Başkan Obama bunlardan birini kullanmak isterse, hayata geçirmek için hazırlıklıyız" dedi. Suriye'de Esad rejiminin kimsayal silah kullanıp kullanmadığına dair ellerinde yeterince delil olmadığını söyleyen ABD Savunma Bakanı, "İstihbari deliller olmadıkça daha fazla açıklama yapmayacağım" dedi.

İNGİLTERE MÜDAHALEYE HAZIRLIYOR

İngiliz Başbakanı David Cameron’un sözcüsü, İngiltere’nin Suriye’deki “kimyasal silah kullanımına cevap olarak olası bir askeri eylem planları hazırladığını" açıkladı.

İNGİLTERE PARLAMENTOSU TATİLİ BİTİRİP TOPLANDI

Yaz tatilinde olan İngiltere parlamentosunun Perşembe günü Suriye'yi görüşmek üzere toplantıya çağırıldı.

Oturumda, hükümetin Suriye'de geçen hafta kimyasal silah kullanıldığı iddiaları karşısında atılacak adımlarla ilgili önerileri tartışılıp oylanacak.

Suriye'deki Beşar Esad yönetimine karşı bir tür uluslararası müdahale olasılığı tartışılırken, Başbakan David Cameron, Suriye ilgili açık ve net bir önergenin milletvekillerinin oyuna sunulacağını açıkladı.

Suriye hükümeti saldırıyı kendisinin yapmadığını söylüyor, ABD ve müttefiklerinin kendisine saldırmak için bu olayı bahane olarak kullandığını söylüyor.


Esed'den ABD'ye gözdağı Türkiye'ye suçlama

ABD'nin uyarılarına karşılık veren Esed, ABD'yi adeta tehdit etti ve Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulundu.

esed-abd-yaniti.jpg