BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  DÜNYA

ABD'deki seks skandalında son perde

Demokrat Parti New York Milletvekili Weiner, istifa kararı aldı

Abone ol

ABD'de sosyal ağ Twitter üzerinden kadınlara müstehcen fotoğraflarını gönderen Demokrat Parti New York milletvekili Anthony Weiner istifa kararı aldı. Weiner, suçlamaları kabul etmemiş daha sonra düzenlediği basın toplantısında fotoğrafları kendisinin gönderdiğini itiraf ederek bazı kadınlarla telefon ve internet üzerinden seks yaptığını kabul etmişti.

Demokrat Parti kaynaklarına göre, partide skandala yol açan olayın ardından Weiner, Temsilciler Meclisi Demokrat azınlık lideri Nancy Pelosi'ye telefon ederek, istifa edeceğini bildirdi.

Skandalın ardından, muhafazakarlarlar gibi demokratların da istifaya çağırdığı Weiner üzerindeki baskı son günlerde iyice artmıştı.

ABD Başkanı Barack Obama da pazartesi günü, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili üyesi Anthony Weiner'ın twitter skandalıyla ilgili olarak "Onun yerinde olsam istifa ederdim" demişti.

TELEFONLA SEKS İTİRAFI

Muhafazakar bir internet sitesinin Weiner'in Twitter hesabından, Seattle'daki yüksekokul öğrencisi genç bir kadına, bir erkeğin kasığını gösteren bir fotoğraf gönderdiğinin bildirmesi üzerine patlak veren skandalın hemen ardından açıklamada bulunan ve fotoğrafın kendisi tarafından gönderilmediğini, bir internet korsanının kurbanı olduğunu söyleyen Weiner 6 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında, fotoğrafı gönderdiğini ve daha sonra da kendisini korumak amacıyla yalan söylediğini itiraf etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un üst düzey yardımcısı Huma Abedin ile geçen yıl temmuz ayında evlenen Weiner, basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen 3 yıl içinde, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve nadiren de telefon üzerinden 6 kadınla uygun olmayan ilişkisi bulunduğunu belirtmişti.

Pelosi daha önce yaptığı açıklamada, kuralları çiğneyip çiğnemediğini belirlemek amacıyla, Weiner hakkında parlamentoda etik soruşturması açılması çağrısında bulunmuştu.