BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  POLİTİKA

ABD'deki Erdoğan'dan 3 kritik mesaj

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede İran ile işbirliği yapılabileceğini söyledi!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan terör örgütü PKK'ya, "operasyonların bitmesi için" silah bırak çağrısı yaptı! Böyle bir durumda operasyonların biteceğini ve terörün minimize edileceğini ifade eden Erdoğan, örgütün kendi içinde sıkıntıları olabileceğini ancak terörle mücadele konusunun bütün boyutlarıyla devam edeceğini söyledi. Erdoğan, terörle mücadelede İran ile ortak adımların da atılabileceğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insansız hava aracı Predatorlar konusunda ABD ile uzlaşma sağlandığını, bu konuda bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

BM Genel Kurulu sonrası, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmenin detaylarıyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, teröre karşı ortak mücadele noktasında herhangi bir ayrılığın söz konusu olmadığını söyleyerek, aynı mutabakat içerisinde terörle mücadelenin süreceğini açıkladı. İran ile müşterek adımların da atılabileceğinin sinyalini veren Erdoğan, her iki ülke arasında istihbarat paylaşımının sürdüğünü söyledi.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR SÜRECEK"

Konuşmasında, Türkiye'nin Irak'ın Kuzeyine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlara da değinen Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin tavrının net olduğunu ve terör devam ettikçe operasyonlarında aynen devam edeceğini söyledi. Erdoğan, PKK'yı silah bırakmaya çağırarak şöyle konuştu:

"Silah bırakma konusunda terör örgütü eğer bu işi başarabilirse zaten operasyonların da bitmesi anlamına gelir ki terör inanıyorum minimize olacaktır. Ama terör örgütünün kendi içinde sıkıntıları olabilir, bu ayrı mesele. Biz şu anda bütün çalışmalarımızı terörle mücadelede olması gereken bütün boyutlara yönelik vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

RUMLAR ARAMAYI DURDURSUN

Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin KKTC ile imzaladığı anlaşma gereği bölgede yapılacak sontaj çalışmalarının geleceğinin Rumların elinde olduğunu söyledi. Rum tarafınının aramaları bırakması halinde Türkiye'nin de çalışmaları durduracağını kaydeden Erdoğan, şunları ifade etti:

 ''Eğer Rum tarafı aramayı bırakırsa, biz de orada bu tür bir çalışmayı durdururuz. Çünkü bizim için şu anda en önemli şey müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde devam etmesidir. Müzakere sürecinin provoke edilmesini istemiyoruz ama şu anda yapılan aslında sabotedir. Bu, üzakere sürecini sabote etmektir'' dedi.