BIST 10.089
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.433,78
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın korumaları BM'de kapıştı!

Erdoğan, salona farklı kapıdan girmek isteyince korumalarla BM polisi arasında arbede yaşandı

Abone ol

Erdoğan, BM Genel Kurulu'na misafir kapısından girmek isteyince BM polisi ile korumalar birbirine girdi. İzin verilmeyince Erdoğan ve ekibi kendilerine ayrılan bölümden salona giriş yaparken, çıkan gerginlik nedeniyle Ban Ki-mun Erdoğan'ı ziyaret ederek özür diledi.

Başbakan Erdoğan'ın korumaları ile BM polisi arasında gerginlik çıktı, genel kurul kapıları kapandı. Türkevi'ne gelişinde yaşanan arbedeyle ilgili soruları cevaplayan Erdoğan, kapıların kapanmasıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını söyleyerek, yaşanan sıkıntıyı anlattı. İşte Erdoğan'ın ağzından yaşanan gerginlik: 

"Sayın Abbas'ın konuşması başlamıştı. O konuşmaya katılmak için bizler misafirlerin alındığı bölümden içeri girmek istedik. Ona müdahil olmak isteyince, orada maalesef bir sıkıntı yaşandı. Bizim koruma arkadaşlar da tabii konuyla ilgili olarak içeri girmemizin gereği noktasında orada bir müdahale ettiler. Orada bir anlık o tür bir karşılıklı sıkıntı yaşandı. Ondan sonra biz tekrar dönüp arkadan kendi toplantı salonundaki yerimize geçtik.''

Erdoğan, ''Size bir şey olmadı yani. Siz arada kaldınız mı?'' denilmesi üzerine, gülerek ''Böyle bir şey düşünüyor musunuz?'' karşılığını verdi.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BMgüvenlik görevlileri ile Başbakanlık korumaları arasında yaşanan tartışmadan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ederek özür diledi.