BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

ABDde ilginç Erdoğan yorumu

Los Angales Times: 'ABD, Türkiye'nin sınırlı bir Irak harekâtına göz yumabilir' dedi ve ekledi.

Abone ol

Amerikan Los Angeles Times gazetesi, ABD"nin, PKK"nın Irak"taki varlığının Türkiye için oluşturduğu sıkıntılara duyarsız davrandığını yazdı.

Los Angeles Times"ta yayınlanan bir makalede “ABD ve özellikle Merkez Kuvvetler Komutanlığı, PKK"nın Irak"taki varlığının Türkler için oluşturduğu siyasi maliyet konusunda pek anlayış göstermediz.” yorumu yer aldı. Makalede önemli bir kara unsurunu içermeyen sınırötesi operasyonun Bush yönetimince "tolere edilebileceği" görüşü dile getirildi. Lehigh Üniversitesi Uluslararası İlişkileri Bölümü Başkanı ve ABD Dışişleri Bakanlığı eski Siyaset Planlama Dairesi yetkilisi Henri J.Barkey imzasını taşıyan makalede, Türk hükümetinin askerlere, Kuzey Irak"taki PKK üslerine karşı bir saldırıya hazırlanma emrini verdiği belirtilerek, bunun Irak"taki düşük yoğunluklu savaş ve İsrail-Hizbullah çatışmasının ardından ABD Başkanı George W.Bush için yeni bir "ikilem" oluşturduğu görüşünü dile getirdi.

Türkiye"nin Kuzey Irak"a müdahalesinin daha çok "gösteri" için olsa da Bush yönetimine büyük sıkıntı vereceği belirtilen makalede, "hayal kırıklılığı" içerisindeki Türkiye"nin, Washington"ın K.Irak"taki PKK varlığıyla mücadeleye yanaşmamasından rahatsız olduğu, Türkiye"deki iç politikanın da Erdoğan"ı zorladığı öne sürüldü. Makalede, Erdoğan"ın öldürülen askerler için "misilleme" sözü verdiği de hatırlatıldı.