BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  GÜNCEL

ABD'de gece kulübünde katliam en az 50 ölü!

ABD Florida eyaletindeki bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 50 kişiyi öldüren saldırganın Afganistan kökenli Omar Mateen olduğu açıklandı.

Abone ol

ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde bir eşcinsel gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Pulse adlı gece kulübünde yerel saatle 02.00'de yaşanan olayda ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 kişinin öldü, 53 kişinin yaralandı.

Orlando polisi, barın içinde birçok kişiyi de rehin alan silahlı saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Reuters'ın haberine göre gece kulübünün yöneticileri Facebook sayfalarından 'kaçın' şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Yerel muhabir Stewart Moore, tanıklardan birinin kendisine, bir arkadaşının yaralı bir şekilde kendini tuvalete kilitlediğini söylediğini aktardı. Öte yandan polis, kulübün içinde bulunan 30 kişinin kurtarıldığını kaydetti.

Moore'un Twitter hesabından aktardığına göre ise saldırganın 'organize' ve 'hazırlıklı' olduğu, ayrıca bölgeden biri olmadığı belirtildi.

TERÖR ŞÜPHESİ

AP'nin aktardığına göre FBI sözcüsü, saldırının bir 'terör eylemi' olarak araştırıldığını söyledi. Olayın yerel mi yoksa uluslararası bir terör saldırısı mı olduğu ve saldırganın olayı 'yalnız' organize edip etmediği soruşturuluyor.

Orlando Polis Şefi John Mina, saldırganın 'saldırı tüfeği' tarzında bir silahla katliamı gerçekleştirdiğini aktardı.

CBS'in haberine göre, olayın İslami terörizmle bağlantısı araştırılırken, eylemin Paris ve Brüksel'deki saldırılara benzerliğine de dikkat çekildi. 

Olay yerinde duyulan patlama sesinin ise saldırganın dikkatini dağıtmak için polis tarafından yapılan 'kontrollü bir patlama' olduğu belirtildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ABD medyasında yer alan haberlere göre polis yetkilileri saldırganın Omar Mateen adlı 30 yaşında Afganistan kökenli bir ABD vatandaşı olduğunu açıkladı. FBI'ın olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Yetkililerin CNN'e yaptığı açıklamaya göre ise saldırganın vücuduna sarılı patlayıcı olduğu düşünülen bir cismin de bulunduğu belirtildi. Ayrıca Mateen'in aracında da patlayıcı maddeler ele geçirildi.