BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

ABD'de çocukları kelepçeleyen görevliye dava

ABD'nin Kentucky eyaletinde biri sekiz diğeri dokuz yaşındaki iki çocuğa kelepçe takan okul güvenlik görevlisine dava açıldı.

Abone ol

ABD'nin Kentucky eyaletinde biri sekiz diğeri dokuz yaşındaki iki çocuğa kelepçe takan okul güvenlik görevlisine dava açıldı.

Amerikan Medeni Haklar Birliği ACLU kelepçelenen çocukların anne ve babaları adına konuyu mahkemeye taşıdı.

Olayı gösteren videoda bir erkek çocuğunun arkada birleştirilen kollarının dirseğin üzerinden kelepçelendiği görülüyor.

24 kilo ağırlığındaki çocuk 15 dakika boyunca bu halde tutuluyor.

Kasım 2014'te çekilen videoda çocuğun bilekleri kelepçeler için çok küçük olduğundan dirsekten kelepçelendiği görülüyor.

Çocuğu kelepçeleyen okulun güvenlik görevlisi ve aynı zamanda Şerif Yardımcısı olan Kevin Summer çocuk video boyunca ağlar ve acı çektiğini söylerken "Ya sana dediklerimi yaparsın, ya da sonuçlarına katlanırsın" diyor.

ACLU, Summer'ın videodaki çocuğun yanı sıra kelepçelediği dokuz yaşındaki bir kız çocuğuna dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu teşhisi konulduğunu belirtti.

Kentucky eyaleti yasaları özürlü olduğu bilinen çocukların fiziksel kısıtlamalara tabi tutulmasını yasaklıyor.

ACLU'nun açıklamasında "Çocukları kelepçelemek kabul edilemez. Çocuklarda travma yaratmasının yanı sıra yasadışı bir uygulama" denildi.

Summer'ın avukatıysa Associated Press'e yaptığı açıklamada müvekkilinin çocukları "kendilerini ve diğerlerini tehlikeye attığı için ve kurallar bunu gerektirdiği için kelepçelediğini" savundu.