BIST 9.882
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.449,64
HABER /  MEDYA

18 gazeteciye 7'şer buçuk yıl hapis!

Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın fotoğraflarıyla ilgili olarak 18 gazeteciye 7'şer buçuk yıl hapis istendi.

Abone ol

Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasındaki fotoğrafların yayınlanmasıyla ilgili soruşturmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 gazeteden, aralarında Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın da bulunduğu 18 gazeteci hakkında 'Terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla iddianame düzenledi. Şüphelilerin 7'şer buçuk yıla kadar hapsi isteniyor.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda öldürülmeden önce çekilip sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını yayımladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan 9 gazetenin sorumlu müdür ve yetkilisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame düzenlendi.

İddianamede, Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Müdürü Abbas Yalçın ile yetkilisi Can Dündar, Şok Gazetesi Sorumlu Müdürü Kaan Özbek ile bağlı olduğu yetkili Orhan Duman, Millet Gazetesi Sorumlu Müdürü Sedat Gülmez ile yetkili Cuma Ulus, Posta Gazetesi Sorumlu Müdürü Seçil Şengelir ile yetkilisi Mehmet Emin Öztürk, Yurt Gazetesi Sorumlu Müdürü Başak Günsever ile yetkilisi Orhan Şahin, Bugün Gazetesi Sorumlu Müdürü Gökhan Çorbacı ile yetkilisi Temel Tanadalan, Özgür Gündem Gazetesi Sorumlu Müdürü Reyhan Çapan ile yetkilisi Emire Eren Keskin, Aydınlık Gazetesi Sorumlu Müdürü Murat Şimşek ile yetkilisi Mehmet Sabuncu ve Birgün Gazetesi Sorumlu Müdürü Berkant Gültekin ile yetkilisi İbrahim Aydın "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, şüphelilerin şehit Cumhuriyet Savcısının, teröristin ve terör örgütüne ait flamaların bulunduğu fotoğrafları herhangi bir mozaikleme ve karartma yapmadan olduğu gibi tüm çıplaklığıyla yayımladıkları belirtildi.

Gazeteci Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 18 şüphelinin "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.