BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.487,91
HABER /  GÜNCEL

YPG'lilerin cenazeleri Türkiye'ye geliyor

Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 12'si Türkiye vatandaşı 13 YPG üyesinin cenazeleriyle ilgili kriz çözüldü. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız cenazelerin bu akşam ailelerine verileceğini söyledi.

Abone ol

Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 12'si Türkiye vatandaşı 13 YPG üyesinin cenazeleriyle ilgili kriz çözüldü.

Konuyla ilgili BBC Türkçe'ye konuşan HDP Şırnak Milletvekilli Faysal Sarıyıldız,” YPG cenazelerinin Türkiye’ye alınması konusunda HDP Grupbaşkan vekillerimiz Ankara’da hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptılar. Grup başkan vekillerimiz bizi bugün aradılar cenazelerin bugün bırakılacağını bildirdiler" dedi.

Durumla ilgili olarak Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile de görüştüğünü belirten Sarıyıldız, "Vali bize cenazelerin bu gece ailelerine teslim edileceğini söyledi. Cenazeler alınacağı zaman provokasyona mahal vermemek için halkımızı geride tutacağız” dedi.

Hürriyet gazetesi ise cenazelerin bu akşam Habur sınır kapısına getirileceğini, buradaki otopsi işleminin ardından ailelerine verileceğini yazdı.

Cenazeler 12 gündür Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ait Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda bekletiliyordu.

Sarıyıldız, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bekletilen 11 YPG cenazesinin geçişine de izin verilip verilmeyeceğiyle ilgili olarak da “ Şüphesiz bu karar orayı da bağlar. Bu kararın gerekçesi hepsini kapsıyor. Onlarında bırakılması gerekiyor” dedi.