BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.307,17
HABER /  GÜNCEL

Savcı Kiraz'ın fotoğraflarını yayınlayan gazetecilere hapis istemi

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda öldürülen Savcı Mehmet Kiraz'ın odasındaki fotoğrafların yayınlanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede "terör örgütü propogandası yapmak"la suçlanan 18 gazetecinin yedişer buçuk yıla kadar hapsi istendi.

Abone ol

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda öldürülen Savcı Mehmet Kiraz'ın odasındaki fotoğrafların yayınlanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede, 18 gazetecinin yedişer buçuk yıla kadar hapsi istendi.

Aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın da olduğu gazeteciler, "terör örgütü propogandası yapmak"la suçlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında Şok, Millet, Posta, Yurt, Bugün, Özgür Gündem, Aydınlık ve Birgün'ün de bulunduğu 9 gazeteden 18 gazetecinin adı geçiyor.

İddianamede "...haklarında soruşturma açılan gazetelerin de terör örgütünün belirtilen amaçlarına hizmet edecek şekilde bu fotoğrafları yayımladıkları, bu gerekçeler doğrultusunda şüphelilerin DHKP/C terör örgütünün basın yoluyla propagandasını yapmış oldukları anlaşıldığından 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi uyarınca cezalandırılmalarına karar verilmesi mütalaa olunur." denildi.

Can Dündar habere yazdığı "DHKP-C'nin rehin alma fotoğrafını basmak 7,5 yıl hapis, IŞİD'in rehinelerini basmak serbest" tweet'iyle tepki gösterdi.

İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart'ta DHKC'li (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi) kişilerce rehin alınmış, polis operasyonu sırasında savcı ve iki DHKC'li hayatını kaybetmişti.

Savcı Kiraz, Gezi eylemleri sırasında kafasına aldığı gaz kapsülü darbesiyle ağır yaralanıp 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın dosyasına bakıyordu.