BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  GÜNCEL

Alman milletvekili evini göçmenlere açtı

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokratlar partisinden Milletvekili olan Martin Patzelt, iki Eritreli göçmeni evine aldı. Patzelt, göçmenlere hem iş bulmalarında yardımcı oluyor hem de Almanca öğrenmelerini sağlıyor.

Abone ol

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in Hristiyan Demokratlar partisinden Milletvekili olan Martin Patzelt, iki Eritreli göçmeni evine aldı.

19 yaşındaki Haben ile 24 yaşındaki Awet adlı iki göçmene iş bulmaları için de yardımcı olmaya çalıştığını belirten Patzelt, göçmenleri yaklaşık bir aydır evinde misafir ettiğini söyledi.

Frankfurt'ta yaşayan Patzelt, Alman ARD televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda bu tür girişimlerin göçmenlere karşı oluşlan önyargıları kırdığına inandığını da söyledi.

Die Welt gazetesi ise, iki Eritreli göçmenin Patzelt'in evinde en üst katta ailenin büyük oğluyla birlikte bir odayı paylaştığını yazdı.

İki göçmenin Patzelt'in desteğiyle Almanca derslerine de başladığı ifade ediliyor.

Eritreliler, Suriyelilerin ardından Avrupa'ya kaçak yollarla girmeye çalışan en kalabalık göçmen grubunu oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler'in Temuz ayı başında açıkladığı bir raporda çok sayıda Eritrelinin inanç özgürlüğünün tehdit altına girmesi nedeniyle ülkeyi terk etmeye başladığını belirtmişti.

Eritre'de sadece dört dini mezhep kabul ediliyor:

  • Ortodoks Hristiyanlık
  • Katolik Hristiyanlık
  • Lüteriyen Hristiyanlık
  • Sünni İslam

Eritre'de 'yasa dışı' olarak kabul edilen dinlere ait çok sayıda kitap toplatılıyor ve ibadethaneler de kapatılıyor.

Almanya'ya ulaşan Eritrelilere çoğunlukla sığınma hakkı tanınsa dason 12 ay içerisinde ülkeye gelen göçmen sayısında yaşanan artış ve Avrupa Birliği genelinde göçmen konusunun giderek daha önemli bir tartışma konusu haline gelmesi, yetkililer üzerindeki baskıyı artırıyor.