BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Yeni Genelkurmay Başkanı kim? YAŞ terfileri

YAŞ yani Yüksek Askeri Şura ile TSK'nın komuta kademesi şekilleniyor. YAŞ ile birlikte Hava , Kara ve Deniz kuvvetleri komutanları ve yeni genelkurmay başkanı kim olacak?

Abone ol

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) ağustos ayı olağan toplantısında terfi, emeklilik ve rütbe bekleme süreleri ele alınıyor. Yeni Genelkurmay Başkanı'nın Hulisi Akar olacağına kesin gözüyle bakılırken 2019 yılında TSK'nın başına gelecek ismin kritik ataması da gerçekleşecek.

HULUSİ AKAR KİMDİR? LAKABI BAKIN NE (TIKLAYIN)

hulusi-akar-kimdir-yeni-genelkurmay-başkani-yaş-resimleri.jpg
Hulusi Akar (ortadaki) Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni genelkurmay başkanı oluyor. YAŞ'da halef ve selef yanyana oturdu.

Terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemlerinin ele alındığı Yüksek Askeri şurada, disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumu, talep edilmesi halinde "gündem dışı" görüşülecek.

Disiplinsizlik, ahlaki durum ve Paralel Yapı'ya yönelik çalışmalar kapsamında TSK'dan ilişiği kesilecek personele ait işlemleri, önceki yıllarda alınan karar doğrultusunda her kuvvet komutanlığı kendisi yürütüyor.

2 KORGENERAL OR OLACAK

yaş-yüksek-askeri-şura-yeni-genelkurmay-başkani-hulusi-akar-kimdir.jpgŞura'da, bu yıl 300 albay ve 170 generalin terfi, emeklilik ve rütbe bekleme süreleri değerlendiriliyor. Toplantıda, 50'ye yakın albayın generalliğe ve amiralliğe terfi etmesi, 2 korgeneralin de orgeneralliğe yükseltilmesi beklenirken, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının emekli olmaları halinde bir koramiral ve bir korgeneralin daha orgeneral, oramiral olması öngörülüyor.

TSK'YA VEDA EDECEK KOMUTANLAR KİMLER?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Deniz Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın görev süresi bu Şura ile sona erecek.

YENİ GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR OLACAK
TSK'daki teamüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Orgeneral Necdet Özel’in yerine yeni Genelkurmay Başkanı olacak. Orgeneral Akar'ın 2019 yılına kadar bu görevde kalması bekleniyor.

genelkurmay-başkani-orgeneral-necdet-özel,-kara-kuvvetleri-komutani-orgeneral-hulusi-akar,-hava-kuvvetleri-komutani-orgeneral-akin-öztürk,-ege-ordusu-komutani-orgeneral-galip-mendi,-3.-ordu-komutani-orgeneral-ümit-dündar-.jpg
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar , Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk , Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi , 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar (sağdan sola)

2019 YILINDA GENELKURMAY BAŞKANI KİM OLACAK?
Orgeneral Akar'dan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığına ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ya da Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in geçmesi öngörülüyor. Güler bu görevde 1 yıl kaldıktan sonra emekliye ayrılacak olan Salih Zeki Çolak'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanı olacak. Güler'in ismi 2019 yılı için Hulus Akar'dan sonra Genelkurmay Başkanı olarak geçiyor.

YENİ KUVVET KOMUTANLARI KİMLER OLACAK?
Görev süresi sona erecek Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın yerine ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin getirilmesi bekleniyor.

Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmasının ardından, kamuoyuna açıklanacak.