BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

Hayri İnönü'den Kılıçdaroğlu'na gol

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kemal Kılıçdaroğlu referanslı başkan yardımcısını görevden aldı. Uğur Erhan Dinçer kararı genel merkezi kızdırdı.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu ve başkan yardımcısı Emir Sarıgül’le yaşadığı tartışmanın ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun referansıyla Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilen Avukat Uğur Erhan Dinçer’i de görevden aldı. Bu karara CHP Genel Merkezi tepki gösterdi.

30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanı seçilen Hayri İnönü, aynı zamanda eski başkan Mustafa Sarıgül’ün oğlu olan başkan yardımcısı Emir Sarıgül’le yaşadığı sert tartışmayla gündeme gelmişti. Hayri İnönü, Emir Sarıgül’ün kendisine küfür ettiğini öne sürmüş, İnönü’nün eşi Nazlı İnönü de “Mustafa Sarıgül bizi ve çocuklarımızı ölümle tehdit etti, istifa etmesi için eşime baskı yapıyor” demişti. Hem Şişli’nin eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül, hem de oğlu Emir Sarıgül iddiaları reddetmişti.

7 AY TUTTU YOLLADI

CHP Genel Merkezi, olaydan sonra Avukat Uğur Erhan Dinçer’i Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirerek Ankara’dan İstanbul’a göndermişti. Ancak, Kılıçdaroğlu’nun onayıyla başkan yardımcısı yapılan Dinçer, 7 ay sonra Hayri İnönü tarafından görevden alındı. CHP Genel Merkezi, Dinçer’in görevden alınmasına tepki gösterdi.

BİR GEREKÇE BİLE GÖSTERMEDİ
Dinçer’in de yakın çevresine “Beklenmeyen bir şey. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Henüz bir gerekçe bile gösterilmedi” siteminde bulunduğu öğrenildi.

ÜNLÜLERİN AVUKATI OLARAK BİLİNİYOR
Ankara Barosu’na kayıtlı olan Dinçer, Hamdi Yaver Aktan, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismin avukatlığını yapıyordu. Bu yılın başında Şişli Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi üzerine Ankara’daki avukatlık ofisini kapatıp Şişli’ye giden Dinçer’e, Zabıta, Mali Hizmetler, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Dış İlişkiler, Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Yardım İşleri müdürlükleri bağlanmıştı. Dinçer, göreve başladıktan sonra, “Şişli halkına hizmet vermek için göreve takdir edildim. Memnunum. Birlik olmak adına, görevimin gereklerini yerine getireceğim” demişti.