BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mültecilerin ağlatan dramı!

Mersin'de 50 Suriyeli tekneyle açık denizde dolaştırılarak İtalya diye Mersin sahiline bırakıldı.

Abone ol
İnsan kaçakçıları 50 kadar Suriyeli mülteciyi İtalya diye Mersin'de sahile bırakıp kaçtılar. Organizatör ise tekneyi de bırakıp jet siki ile olay yerinden kaçtı.
 
Merkez Akdeniz İlçesi’nde bulunan Karaduvar Mahallesi sahilinde bulunan tekne, 3 gün önce içinde kadın ve çocukların da yer aldığı 50 kişilik Suriyeli grubu ile denize açıldı. Açık denizde 3 gün boyunca tur atan tekne kaptanı, 3 gün sonra mültecileri ’İtalya’ya geldik’ diyerek Yenişehir İlçesi’nde bulunan sahile bıraktı. 3 bin ile 5 bin dolar arasında para alarak mültecileri taşıyan organizatör Ebul Muhammed, iddiaya göre tekneyi sahilde bırakarak jet ski ile olay yerinden kaçtı.

mersin3.jpeg 
 
Polis tarafından fark edilen hareketlilik sonrası sahile yönlendirilen deniz polisi ve ekipler, mültecileri sahil kesimi ve çevre cadde ve sokaklara kaçarken yakaladı. Kaçan Suriyelilerden 2’si düşüp ayaklarını kırdı.

mersin2.jpeg 
 
Suriyeliler, bir arada toplanırken  ayağı kırılan mülteciler de olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Aç ve susuz olduğu belirlenen Suriyelilere su ve bisküvi dağıtıldı.
 
Suriyeliler, işlemlerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.