BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL

ABD ve Kanada'da kar fırtınası

ABD'nin kuzeydoğusu ve Kanada'nın doğusunda yaşanan şiddetli kar fırtınası nedeniyle birçok yerde ulaşımda aksamalar ve elektrik kesintileri yaşanıyor.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzeydoğusu ve Kanada'nın doğusunda yaşanan şiddetli kar fırtınası ulaşımda aksamalara ve elektrik kesintilerine neden oluyor.

Massachusetts, Rhode Island, New York, Connecticut ve Maine eyaletlerinde yetkililer halkı acil bir durum olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Massachusetts Valisi Deval Patrick gerekli durumlar haricinde araçla trafiğe çıkılmasını yasakladı.

Meteoroloji uzmanları, fırtınanın son yıllarda yaşanan en şiddetli fırtına olduğunu söylüyor.

New York'un üç büyük havaalanından yapılan seferler de dahil olmak üzere 4,300'den fazla uçak seferi iptal edildi. Trenyolu işletmesi Amtrak ülkenin kuzeyine giden tüm tren seferlerini iptal etti.

Fırtına bölgede yaklaşık 25 milyon kişiyi etkiliyor. Yetkililer halka yiyecek ve ilaç gibi ihtiyaçları stoklamaları çağrısında bulundu.

Massachusetts, Rhode Island ve Connecticut eyaletlerinde 330,000 elektrik kesintisi yaşandı.

Ayrıca Massachusetts'te bulunan bir nükleer santral de elektrik kesintisi nedeniyle durduruldu. Yetkililer bu durumun halka herhangi bir tehdit arz etmediğini bildirdi.

Fırtına, Kanada'nın Atlantik Okyanusu'na kıyısı olan bölgelerini de etkiledi.

New Brunswick, Nova Scotia ve Newfoundland bölgeleri kar fırtınası altında.

CBC'nin haberine göre fırtına Ontario'da üç kişinin hayatını kaybettiği 200 trafik kazasına neden oldu.

ABD'nin kuzeydoğusu boyunca kar fırtınaları uyarıları yapılıyor. Fırtınanın saatte 120 kilometreye kadar çıkabildiği ve kar kalınlığının 90cm'yi bulabileceği belirtiliyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg kar temizleme makinelerinin ve 250,000 ton tuzun kullanıma hazır olduğunu bildirdi.

New York'un bazı bölgeleri hala rekor düzeyde sele neden olan Sandy fırtınasının izlerini taşıyor. Bu bölgeler şimdi de kar fırtınası ve fırtına nedeniyle sel riski ile karşı karşıya.

Connectitut'dan New York'a kadar petrol sıkıntılarının yaşandığı ve petrol istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluştuğu bildirildi.

Belediye Başkanı Bloomberg kent sakinlerini petrol almak için panik yapmaması konusunda uyardı.

ABD Ulusal Hava Durumu Dairesi kutup ve alt tropikal hava sistemlerinin ikili etkisinin “tarihi bir fırtınaya sebep olma potansiyeli taşıdığını” duyurdu ve New Jersey’den Maine’e kadar acil durum uyarısında bulundu.