BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  GÜNCEL

ABD Meteoroloji Dairesi: New York alarmımız hataydı

ABD Meteoroloji Dairesi Juno kar fırtınasının New York'u vuracağı tahmininde yanıldığını kabul etti ve "Hızla ilerleyen kar fırtınalarının nereye gideceğini tahmin etmek çok güç oluyor" dedi. Tahminler ışığında New York'ta fırtına alarmı verilmişti.

Abone ol

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi (NWS), Juno kar fırtınasının New York'u vuracağı tahmininde yanıldığını kabul etti ve "Hızlı ilerleyen kar fırtınalarının nereye gideceğini tahmin etmek çok güç oluyor" dedi.

NWS daha önce yaptığı açıklamalarda Juno kar fırtınasının New York tarihinin en büyük fırtınası olabileceği uyarılarını yapmış ve New York Belediyesi de bu uyarılar ışığında özel araçların trafiğe çıkmasını yasaklamaktan, metroyu kapatmaya kadar birçok geniş kapsamlı tedbir almıştı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio alınan tedbirler konusunda aşırıya kaçıldığı eleştirilerini reddetmiş ve "Elimizdeki verilerle hareket ettik" demişti.

Belediye Başkanı de Blasio, "Tedbirli olmayı mı tercih edersiniz? Hazırlıksız yakalanmayı mı? Benim görevim karar almak ve her zaman tedbirli olmaya devam edeceğim" diye eklemişti.

Kar fırtınası alarmı New York için kaldırılmış olsa da New Hempshire ve Maine için geçerliliğini koruyor.

Meteoroloji Dairesi'nin yazılı açıklamasında "New York'ta daha önce tahmin edilenden çok daha az kar yağdı.