BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ABD askerleri böyle kaçıyor

Irak'ta pusuya düşürülen sivil konvoyu koruyan ABD askerleri saldırı sonrası aniden kayboldu.

Abone ol

ABD ordusuna ait bir zırhlı aracın, eşlik ettiği bir sivil konvoyun pusuya düşmesi üzerine konvoyu kaderine terkettiğini gösteren bir video kaset, ABC Televizyonu'nun internet sitesinde yayınlandı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) olayla ilgili bir açıklama yapmayı kabul etmezken, 1 yıl önceki bu olayın konvoyun sürücülerinden biri tarafından kaydedildiği belirtiliyor.

Filmde Irak'taki ABD ordusuna çalıştığı bilinen Halliburton firması tarafından kiralanan kamyonlar, geçen yıl Bağdat yakınlarındaki Anaconda Kampı'ndan çıkışından sonra peşpeşe ilerliyor ve bu sırada silah sesleri duyuluyor.
Bu andan itibaren olayı filme çekmeye başlayan konvoydaki kamyon şoförü Preston Wheeler, şiddetli bir patlama olduğunu, ortalığı kaplayan dumanın dağılmasından sonra da önde giden zırhlı aracın kaybolduğunu gördüğünü söylüyor.

Kamyonun arka koltuğunun arkasına saklandığını söyleyen ve telsizden yardım çağrısı yaptığını belirten Wheeler, çağrısında ''Lütfen yardım edin, geri dönün, Tanrım beni öldürecekler'' dediğini anlatıyor.
Silah seslerinin yaklaştığını duyduğunu ve şoförlerden 2'sinin öldürüldüğünü belirten Wheeler, ordunun, pusu kurulmasından 45 dakika sonra olay yerine geri döndüğünü de ifade ediloy. ABC Televizyonu'nun, bu kasetteki görüntüleri ve Wheeler ile bir röportajı bu gece yayınlaması bekleniyor.