BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Uçak biletleri bedava oldu

Merkezi Almanya'da bulunan ve Türkiye'ye de seferler yapan Germanwings'ten iyi haber.

Abone ol

Türkiye'deki uçak şirketlerinin yurtiçi uçuş fiyatlarında yaptıkları indirimin ardından bir indirim haberi de yurtdışından geldi.
Merkezi Almanya'da bulunan ve Türkiye'ye de seferler yapan Germanwings adlı havayolu şirketi, dördüncü kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla 444 bin 444 bileti vergiler hariç ''sıfır'' eurodan başlayan fiyatlarla piyasaya sunacak.

Germanwings'ten yapılan açıklamada, kampanyanın 20 ekim 2006 ile 31 ocak 2007 tarihleri arasında geçerli olacağı belirtildi. Germanwings'in sefer yaptığı şehirler ve havaalanları arasında Antalya, Ankara Esenboğa, İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes havalimanları da bulunuyor. Bu havaalanlarından Almanya'nın Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld ve Hamburg'a seferler düzenleniyor.

Ucuzcu havayolu şirketleri
Havacılık sektöründe ''low cost carrier'' olarak tanımlanan ''ucuzcu havayolu şirketleri'', genellikle internet siteleri aracılığıyla kimi zaman 0,01 eurodan başlayan fiyatlarla uçak bileti satıyor. Kademeli olarak 11, 21, 31 eurodan satılmaya devam edilen uçak seferinde son anda seyahat planlayarak bilet satın alanlar, 300 euroya kadar ödemek zorunda kalıyorlar.
Bu uçaklarda genelde hiç bir ikram verilmiyor. Yolcular, su, meşrubat, sıcak içecek gibi tüm ürünleri parayla satın almak zorunda kalıyorlar. Bu kategorideki bazı havayolu şirketleri ise el bagajı dışındaki tüm bagajlardan ekstra ücret tahsil ediyorlar.
Avrupa'da en çok tanınan ucuzcu havayolu şirketleri arasında Germanwings'in yanı sıra Easyjet ve Rynair bulunuyor.

Kaynak: www.cnnturk.com