BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  DÜNYA

ABD AB şimdi de Japonya yasakladı

Japonya, ABD ve AB'yi izleyerek Rusya'ya karşı yeni vize yasakları getirdi.

Abone ol

Japonya, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar getiren ABD ve AB'nin ardından 23 kişi için vize yasaklaması getirdi. Rusya, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın Rus ve Ukraynalı bazı kişiler hakkında dün açıklanan ABD ve AB yasaklarını "Soğuk Savaş taktikleri" olarak niteledi.

Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kishida yaptığı yazılı açıklamada, "Japonya, Kırım'ın ilhakı da dahil olmak üzere Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal eden davranışlarının devam etmekte olduğunu ciddi bir kaygıyla izlemektedir" dedi.

Bakanlık 23 kişinin isim ve uyruğunu açıklamadı ancak bir yetkili, isimlerin ABD ve AB tarafından belirlenen listeye göre belirlendiğini söyledi.

ABD'nin dün açıkladığı yeni yaptırımlar listesi Putin'in yakını ve Rus petrol şirketi Rosneft'in başkanı olan Igor Sechin ve benzer kişileri içeriyor.

Rusya'nın geçen ay Kırım'ı ilhak etmesi üzerine Tokyo, bu ülke ile vize kolaylıkları ve yeni bir yatırım anlaşmasının başlatılmasına yönelik görüşmeleri askıya almıştı.