BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.497,93
HABER /  POLİTİKA

Abbas yönetti Gül konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Zirvesi'nde konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , ''Dünya ekonomi si son 5 yıl içeresinde önemli kriz lerle karşı karşıya kalmıştır'' dedi.

Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Dönem Zirvesi, kapsamındaki, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas 'ın yönettiği oturumda yaptığı konuşmada, İSEDAK'ın çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

''Hepimizin malumu olduğu üzere dünya ekonomisi son 5 yıl içerisinde önemli krizlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu süreçte birçok ülkede, işsizlik artmış, yoksulluk daha yaygın hale gelmiş ve bunların neticesinde pek çok sosyal sorun nüksetmeye başlamıştır'' diyen Gül, geçen 5 yıllık dönemde, İSEDAK'ın küresel, ekonomik gelişmelerin olumsuz etkilerini azaltmak ve ülkelerin ortak sorunlarına çözüm bulmak amacıyla işbirliği alanlarını çeşitlendirdiğini ve çalışmalarına yeni bir ivme kazandırdığını söyledi.

Bu kapsamda üye ülkelerin verdiği destekler sayesinde, 2008 yılından bu yana İSEDAK tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kısaca bilgi vermek istediğini dile getiren Gül, şöyle devam etti:

''Hatırlayacağınız gibi 2009 yılında İSEDAK'ın 25. kuruluş yıl dönümü vesilesince siz değerli kardeşlerimin değerli katılımlarıyla İstanbul'da İSEDAK ekonomi zirvesini gerçekleştirmiştik. Dünya ekonomisiyle ilgili güncel meseleleri de ele aldığımız zirvede İSEDAK başkanı olarak benden ekonomik ve ticari işbirliğimizin mevcut kurumsal yapısının iyileştirilmesi konusunda çalışmamızı istemiştiniz. Ayrıca mevcut eylem planımızda ülkelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilerek gerekirse yeni bir vizyon belgesi hazırlamamı da talep etmiştiniz. Bu talepler doğrultusunda hazırlanan İSEDAK stratejisini ve statüsünü geçtiğimiz ağustos ayında Mekke'de düzenlenen 4. olağanüstü zirvede sizlere sunmuştum. Söz konusu belgelerin getirdiği yeni düzenlemeler artık uygulama aşamasına gelmiştir.''