BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Abanmak yok, teknik vur

Futbol Federasyonu'nun ana sponsorlarından Ülker, yeni reklam filminde çocukları bir araya getirdi.

Abone ol

Futbol Federasyonu ile ortaklaşa yürüttüğü ''Herkes İçin Futbol'' projeleriyle özellikle çocuklara ve gençlere spor yaptırmayı hedefleyen Ülker'in reklam kampanyası, bugün televizyonlarda gösterime girdi.

Futbolseverleri çocukluklarına götürecek reklam filmlerinin senaryosu, ''Eğer profesyonel futbolcular, resmi futbol kurallarıyla değil de çocukluk yıllarımızdan hatırladığımız kurallarla futbol oynarsa ne olur'' sorusundan yola çıkılarak oluşturuldu. Kampanyanın sloganı da ''Futbol Nerede Biz Oradayız'' olarak belirlendi.

Fenerbahçe'den Deivid de Souza, Galatasaray'dan Milan Baros, Beşiktaş'tan Rüştü Reçber ve Trabzonspor'dan Gökhan Ünal'ın rol aldığı filmlerde, futbolun yıldızları kadar mahallelerin isimsiz yıldızları da performansları ile göz doldurdu. Reklam kampanyası mahalle aralarında yapılan maçlarda sıkça duyulan ''Abanmak yok, teknik vur'', ''Üç korner bir penaltı'' ve ''Gol atan kaleye'' gibi sokak futbolunun kurallarını yeniden gündeme taşıyor.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, şunları kaydetti:

''Evrensel dili, bedensel ve zihinsel gelişime katkısı ve insanları hayatın içine çeken önemli bir araç olması nedeniyle çocuklara yönelik çalışmalarımızı spor alanında yoğunlaştırdık. Çünkü biz sporun çocukları, dayanışma, sosyalleşme ve yeni şeyler öğrenme konusunda motive ettiği gibi pek çok zararlı alışkanlıktan da uzak tuttuğuna inanıyoruz. Yeni reklam kampanyamızda bir yandan desteklediğimiz takımların her zaman yanlarında olduğumuzu anlatırken, diğer yandan da çocukları futbol oynamaya özendirmeyi hedefledik.''

Grey İstanbul tarafından hazırlanan kampanyanın filmleri, yönetmen Ali Taner Baltacı tarafından çekildi.