BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Taş yağabilir korkusu

Tokat merkeze bağlı Gökçe köyünün bazı sakinleri, taş düşebilir endişesiyle yaşamlarını karavanda sürdürüyor

Abone ol

Tokat merkeze bağlı Gökçe köyünün bazı sakinleri, köy üzerindeki kayalık bölgeden taş düşebilir endişesiyle yaşamlarını karavanda sürdürüyor. .

Evlerini boşaltan 8 aile, İl Özel İdaresince bölgeye konulan karavanda, 2 aile ise köyün eski tek katlı ilköğretim okulu binasında yaşamaya başladı.

Karavanda yaşayan köy sakinlerinden Nafiye Arslan,, çatısına taş düşecek korkusuyla eve giremediklerini söyledi. Kayalık alandan sürekli evlerine doğru taş yuvarlandığını belirten Arslan, buna çare olarak karavanda yaşamaya başladıklarını anlattı.

Ömer Arslan da köy sakinlerinin evlerine çok sık taş düştüğünü, bunun için karavanda yaşamaya başladıklarını ifade ederek, ''Bir gece evde yatarken büyük bir gürültü koptu. Sabah baktığımda büyük bir taş kayaya takılıp orada kalmış. Eğer aşağı inseydi biz ölürdük'' dedi.

Ahmet Akbaş da, bölgeye 1980 yılından itibaren kaya parçaları yuvarlandığını anlatarak, bu nedenle köyden çok sayıda kişinin göç ettiğini söyledi.

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ YEŞİLYURT

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün köyde yaptığı incelemede, bu evlerin tehlike altında olduğuna dair rapor hazırladığını belirterek, bu rapor doğrultusunda köylülerin geçici bir süre yaşamlarını sürdürmeleri için karavanları gönderdiklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin köye geleceğini bildiren Yeşilyurt, bu ekibin vereceği rapora göre köyün taşınabileceğini ya da bölgedeki taşların tehlike oluşturmaması için çalışma yapılacağını kaydetti.