BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,00
HABER /  POLİTİKA

AB Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya ilk uyarı

AB Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB müktesebatından kaynaklanan yükümlülüklerine ve hukukun üstünlüğü ilkesine samimiyetle bağlı olduğunu belirtti.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonu üyesi Stefan Füle'nin dünkü açıklamalarına ilişkin, "Avrupalı dostlarımızı Türkiye'nin içişleriyle ilgili siyasi boyutları da olan gelişmeler konusunda yorum yaparken peşin hükümlerden kaçınmaya ve daha temkinli olmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

DANIŞTAY'IN YÜRÜTMEYİ DURDURMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILAMIŞTI

Türkiye'nin bu zorlu süreci demokrasinin ve hukukun temel ilkelerinin rehberliğinde aşacağından kimsenin endişe etmemesi gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, bu çerçevede, AB Komisyonu'nun 2013 Türkiye İlerleme Raporu'nda dile getirdiği 23. ve 24. fasılların ivedilikle müzakerelere açılmasının önemine vurgu yaptı.

AB Komisyonu üyesi Füle, dün yaptığı yazılı açıklamada, katılım kriterlerinin karşılanması bağlamında Türkiye'yi gözetlemekle görevli olduğunu hatırlatarak, 17 Aralık'tan itibaren yaşanan gelişmeleri artan endişeyle takip ettiğini belirtmişti. Füle, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin yargının bağımsızlığını ve hareket kapasitesini zayıflattığı görüşünü savunmuş, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını memnuniyetle karşıladığını dile getirmişti.