BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

İhanetin hesabını çetelerden soracağım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde 17 Aralık operasyon hedefinde ise paralel devlet yapılanması vardı.

Abone ol

Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen uluslararası çevrelerin ve onların içerideki taşeronları olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ihanet şebekesinden hesap soracaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Manisa Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. İşte o konuşmadan satır başları:

11 YILDA MANİSA'YA 8 MİLYARLIK YATIRIM

Eski rakamla 8 katrilyon liralık yatırım yaptık. Peki bunu hangi alanlara yaptık? 1 katrilyon lira tarımda, 928 trilyon ulaştırmada, 706 trilyon eğitimde, orman ve su işlerinde 694 trilyon lira, enerjide 518 trilyon lira, sosyal yardımlarda 410 trilyon lira gibi Manisa'ya 8 katrilyon liralık yatırım kazandırdık.

YAVRULARIMIZ AYNI ÇİLEYİ ÇEKMESİN

Biz teksir kağıtlarıyla okuduk, saman kağıtlarıyla okuduk. Kitap yoktu bizim dönemimizde, biz çok çile çektik. İstedik ki yavrularımız aynı çileyi çekmesin. Onun için birinci hamur kağıttan, kuşe kağıttan kitaplar hazırlattık ve Türkiye'nin dört bir yanında bu kitapları artık yavrularımız ücretsiz olarak alabiliyor. Aynı şekilde imkanı olmayan yavrularımıza, hatırlayın, ilköğretimde, orta öğretimde burs verdik. Kız öğrencilere, erkek öğrencilere. Parayı da kime verdik? Anneye verdik, anneye, babaya değil. Bitmedi. Üniversite öğrencilerimiz ne alıyordu burs olarak? 45 liracık. Şimdi Kredi Yurtlar Kurumunda kalıyorsa beslenme yardımıyla 480 lira alıyor. Yılbaşından sonra bu rakam 500 liranın üzerine çıkıyor. Master öğrencilerine 580 lira, doktora öğrencilerine asgari ücret, bunları veriyoruz

ÜLKE PARÇALANDI MI?

Daha üzücüsü, kızlarımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 15 yıl neredeyse yavrularımız başları örtülü diye okullara sokulmadı. Kimler vardı iktidarda, iktidarda olanlar bunun hesabını niye vermiyorlar? Biz 'sabır' dedik, 'sabır' dedik, 'sabır' dedik ve hamdolsun artık bu ayrımcılığı bitirdik. Şimdi artık yavrularımız okullarına başı örtülü olarak giriyor mu? Başı açık olarak da giriyor mu? Ne oldu, ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti. Şimdi başı açığı da başı örtülüsü de hepsi aynı sıraları paylaşıyor, aynı sınıfları paylaşıyor. Rahatsız olanlar yok mu? O rahatsız olanları da biliyoruz. İşte bu anamuhalefet, yavru muhalefet, bunlar rahatsız. Ama şu anda ses çıkaramıyorlar. Neden? Çünkü bu milletin mayasında bu var da onun için" değerlendirmesinde bulundu.

İNSAF NİYE KATSAYI

Meslek lisesi mezunlarına 'katsayı' dediler. İnsaf niye katsayı? Neden ayağına bağlıyorsun bir taşı, koş diyorsun? Nasıl koşacak? Ne oldu şimdi? Katsayı da kalktı mı? Kalktı. Şimdi artık bütün meslek lisesi mezunları istediği üniversiteye, fakülteye gitme şansına sahip mi? Hamdolsun Allah'a bu da başarıldı. Daha güzel günler var önümüzde. Kamuya sokuluyor muydu başörtülü? Şimdi artık kamuya da başörtülü kardeşlerimiz girebiliyor mu? Ne oldu yıkıldık mı, parçalandık mı? Başörtülü bu ülkenin kızı değil mi, evladı değil mi, neden rahatsız oldunuz bundan.

3.20131228162840.jpg

Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi şimdi de son günlerde bu olayı çıkardılar. Yapılanlar salt AK Parti iktidarına karşı değil bu millete karşıdır.

YA MİLLET YA ZİLLET

Türkiye güçleniyor, bunu hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslararası güçler var içeride taşeronlar var. Kimlerin taşeron olabileceğini sizler tahmin ediyorsunuz, bu oyunu birlikte bozacağız. Kalan 90 günde AK Parti iktidarının devamından yana tercih kullanacağız. Ya millet ya zillet kazanacak.1.20131228162901.jpg

MANİSA-UŞAK YÜKSEK HIZLI TREN İHALESİ YAKINDA

Manisa yüksek hızlı treni hakediyor. Batılı yüksek hızlı trene biniyor da benim vatandaşım niye binmesin. Türkiye'yi yüksek hızlı tren ağlarıyla öreceğiz. Hızlı tren istemeyen kara trenle gitsin.

Gazi Mustafa Kemal'den sonra yapılan bir şey var mı? Biz bu millete sevdalıyız, muasır medeniyet seviyesine lafla çıkılmaz, icraatla olur. Uşak-Manisa yüksek hızlı tren ihalesine çok yakında çıkıyoruz. 641 kilometrelik Ankara- İzmir Yüğksek Hızlı tren projesini en kısa sürede tamamlayacak Ankara- Manisa arasını 3 saatin altına düşüreceğiz.

CHP gelip burada ne diyecek? Büyükşehiri daha iyi yönetiriz mi diyecek? Meclis'te büyükşehire karşıydınız? Dürüst olun dürüst.2.20131228162911.jpg

BUNLAR MAHREMİYET TANIMIYOR

Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun bizi karşısında bulur. Ciddi iftira kampanyası var. Devletin içinde yapılanmaya giden çete var. Bunlar mahremiyet tanımıyor. İzlemekse izlemek dinlemekse dinlemek.

GİZLİLİK KAYDI OLAN EVRAKLARI SERVİS EDİYORLAR

Anayasa'da görevi belirlendiği şekilde adım atan bütün yargı mensuplarını tenzi ediyorum, ama bunların dışında maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde, görev alanının dışına çıkmak suretiyle, bazı medya gruplarını da yanına alarak, medyaya gizlilik kaydı olan evrakları servis yapmak suretiyle, masum insanları lekeleme gayreti içerisinde olan yargı mensupları var.

Aynı şekilde yürütme mensupları da var, bu da polisin içinde var. Ben polisin de ahir ekseriyetini tenzi ederim ama maalesef orada da var, oradan da bu tür servisler yapılıyor.

4.20131228162937.jpg

SEN NASIL ADAMSIN

Savcı görevi kendisinden başsavcı alıyor sen sana verdiğim talimatı niye yerine getirmedin diyor. Yandaş medyalar ona sahip çıkıyor o malum savcıya. O da Adalet Sarayının dışında bizim üniversite zamanında marjinal örgütler vardı bildiri dağıtıyor.

Aynen onlar gibi bildiri dağıtıyor? Sen önce kimsin onu açıkla. Sen nasıl adamsın? Suç duyurusu yapıyorum. Nereye HSYK'ya. Bakalım ne yapacak? Sizler de adli kollukla ilgili Danıştay'ı etkileme hakkına sahip değilsiniz. Anayasanın 138. maddesini çiğnediniz. 

Hak er veya geç yerini bulacaktır. Akif diyor ya eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Millet emaneti alırsa başka yollarla devam ederiz. Biz arkamızda eserler bırakmak, hazır yazılacak amel defteri bırakmak istiyoruz.

BU ALÇAK İHANETİN HESABINI SORCAĞIM

79 senede 230 milyar dolar olan bir Türkiye 800 milyar dolar olur muydu? Halk Bankası ve Ziraat Bankası zarar ediyordu. Şimdi kar ediyor. Alçakça ihanetin hesabını bu ihanet şebekelerinden, çetelerden soracağım.

SİZ DUA EDİN

Siz sakın beddua etmeyin. Siz dua edin dua. Onu için diyoruz ki bedduaya lanet duaya davet. Bize yakışan budur. Müslüman o kimsedir ki diğer müslümandan emin olan insandır. Şu karşımdaki onurlu gururlu millet bu idrakin içindedir.